UPDATE 3 (luni, 7 nov):
UPDATE 2 (duminica, 6 nov): Casa e in picioare inca, am aflat ca sambata seara un reprezentat de la Salvati Bucurestiul a ajuns acolo, precum si un echipaj de la politia comunitara. Paznicii au informat ca ar exista toate actele necesare demolarii casei, dar ca operatiunea e amanata de... confectionarea panoului de identificare a lucrarilor care era obligatoriu chiar si pentru ce s-a executat deja: indepartarea usilor, a geamurilor, a acoperisului. Si totusi, excavatorul e in curte, deci zilele casei Alexandru Rosetti sunt numarate.
UPDATE (sambata, 5 nov): muncitorii au confirmat demolarea casei, iar un excavator a fost adus in dupa-amiaza asta pentru a pune la pamant cladirea; luni va fi un teren viran.
Vizavi de blocul unde stau părinții mei se află casa în care a locuit academicianul Alexandru Rosetti pe strada Dionisie Lupu nr. 56. De câteva zile trecătorii pot observa că au fost smulse geamurile casei (erau deja din termopan, unul alb, odios), placa memorială care informa că aici locuise academicianul Alexandru Rosetti între 1895 și 1990 a fost scoasă, iar castanul (probabil) care parfuma strada la începutul fiecărei primăveri cu aroma florilor sale a fost tăiat.
Toate astea sunt semne negre și arată foarte probabil că se pregătește demolarea casei, în ciuda absenței unui panou de informare privind lucrarile, plasat lângă imobil, Nu știu dacă fosta locuința a academicianului Alexandru Rosetti are statut de monument istoric, deși ar trebui. Acum că ferestrele au fost scoase putem vedea tavanele superbe, iar despre interiorul casei (sobe de teracotă, uși sculptate etc,) a scris recent și cafegiul Gheorghe Florescu în cartea sa de amintiri.
Pe site-ul Case care plâng aflăm că această casă se află într-o zonă protejată, prin urmare nu ar fi permisă demolarea ei, Primarul Andrei Chiliman care locuiește două străzi mai încolo, pe Cristofor Columb, știe ce se întâmplă pe strada Dionisie Lupu nr. 56?
Fotografiile nu s grozave, sunt făcute aseară cu un X2: