Ca fost sofer de Tico, 2 ani, nu puteam sa ignor aceasta poza :D
10x Cata
joi, 9 august 2007
marți, 7 august 2007
Socializeaza.ro fara semul + spontan
Conform DEX-ului, "a socializa/ socializez, vb. I. Tranz.", inseamna "a trece in proprietatea intregului popor principalele mijloace de productie sau alte bunuri aflate în proprietate privata. 2. Refl. (Despre munca, productie) A dobandi un caracter social datorita dezvoltarii fortelor de productie. [Pr.: -ci-a-] – Din fr. socialiser".
In zilele noastra, folosim des acest verb pentru a exprima actiunea de comunicare, de schimb de opinii, intr-un grup de oameni. A socializa inseamna a interactiona cu niste oameni, pana la urma. Cunoscuti au ba, e intrebarea? Ca sa pot socializa trebuie sa-i fi stiut in prealabil pe oamenii de socializat sau pot lega pe loc o prietenie si un dialog incipiente?
Raspunsul meu e ca socializarea poate cuprinde semul + spontan. Web-ul insa are alta parere si nu ma refer la definitia desueta din dexonline, ci la nou lansatul socializeaza.ro, adaptare autohtona a unui proiect social networking de mare succes din Ungaria.
Am dorit sa vad cum arata main-ul lor, manat si de curiozitate si de comentariile destul de dure ale unor blogger-i, intre care si Zoso. NU se poate, pentru ca pagina arata ca mainul paginii de mail a orisicarei firme. Si mai mult, nu-i asa ca daca nimeriti pe pagina mail.numefirma.ro, nelucrand la compania cu pricina, nu va puteti inscrie pentru un cont? Asa e! Si asa e si la socializeaza.ro. Cont va faceti doar daca are vreun prieten o invitatie, pe sistemul Gmail.
Bun, aceasta mi-a fost cronica de intampinare a site-ului genial www.socializeaza.ro.
UPDATE: Ana Maria mi-a transmis urmatorul mail, destul de rapid dupa postarea pe blog a comentariului meu. Nu cred ca voi comite vreo impolitete daca il public aici:
"Am vazut ca ai scris despre socializeaza.ro. De aceea mi-am permis sa iti trimit o invitatie. Pentru ca e important ca oamenii in socializeaza.ro sa interactioneze natural intre ei, nu exista decat posibilitatea sa intri pe baza de invitatie, adica sa ai cel putin un cunoscut in sistem. Nu ne dorim sa facem spam si nici direct marketing, ci mai curand sa crestem o retea logica. Enjoy, Ana-Maria."
Multumesc Ana Maria, imi voi face un cont pentru a plonja in lumea socializeaza.ro. Nemultumirile mele de utilizator raman, alaturi de cele exprimate de Zoso pe blogul sau. Si nu inteleg cum vine asta cu "interactionarea naturala"? Eu interactionez natural si abordand persoane necunoscute :D. Stii cat de natural pot fi? Nu sunt ironic, glumesc doar, e strict treaba voastra cum gestionati business-ul.
Etichete:
New Media
Yahoo Photos spune paa paaaa!
Sper sa nu-mi aud vorbe ca m-am trezit tarziu, insa... abia acum am avut confirmarea... Zvonul ca Yahoo Photos se va inchide s-a adeverit, insa albumele deja create pot fi mutate pe Flickr, Shutterfly, Photobucket, Kodak Gallery ori SnapFish.
Mai avem timp pana la 20 septembrie sa hotaram unde punem pozele vechi, iar Yahoo le poate muta pentru noi, o data ales noul hoster, intre cei enumerati mai sus...
Personal, voi alege intre Flickr si Photobucket...
Etichete:
New Media
Bucurestiul patriarhal
Casa pe care am fotografiat-o se afla in apropierea Stadionului National. Contempland-o de la geam, m-am scufundat in universul unor carti dragi: Maidanul cu dragoste, Calea Vacaresti, Zilele si noptile unui student intarziat, La Medeleni... Toate zugravind Bucurestiul interbelic, iar primele trei mahalaua sa...
Fiti atenti la cateva elemente: stalpul de lemn, ulita de pamant, cismeaua din curte, gardul de lemn, pomii umbrosi, desi nu foarte inalti...
Etichete:
Bucuresti
luni, 6 august 2007
Martisorul lui Arghezi, heterotopie in miezul Bucurestiului
Dupa indelungi amanari, mi-am dus prietenii intr-un loc paradisiac. Greu de crezut, insa mai putem vorbi de spatii edenice in Bucurestiul de azi.
Un astfel de spatiu - o heterotopie - este Martisorul lui Arghezi. Nu-l mai vazusem din 1998, spatiul incremenise in nemurirea sa, iar singurele urme de schimbare erau siluetele vilelor care impresurau mosia din toate partile.
Am stat mai bine de o ora in curte, inecati in verdeata si am ascultat linistea livezii. Din cand in cand, tacerea era rupta de suieratul unei masini care trecea pe Calea Vacaresti.
O doamna pe la 70 de ani, curatorul muzeului Arghezi, ne-a smuls din visare si ne-a invitat sa vizitam casa artistului. In prezent, cladirea este in renovare si se pot vizita doar cateva incaperi. Cea mai frumoasa este camaruta cu jucariile copiilor, un spatiu liliputan, cu tavanul lasat, care are ca piesa de rezistenta un patut incarcat cu papusi de tot felul.
Tipografia nu se poate vizita intrucat este incarcata cu mobile roase de carii, puse la afumat. Si se pare ca micile vietati sunt greu de ucis pentru ca au iesit cu bine din mai multe sarje cu sprai letal.
Singurul regret este ca Mitzura Arghezi nu permite vizitatorilor sa faca poze in casa. Mi-ar fi placut sa imortalizez camera copiilor...
Etichete:
Bucuresti
Abonați-vă la:
Postări (Atom)