Actualul primar general, cel mai hulit dintre toti care au condus Bucurestiul, si-a relansat site-ul: www.videanu.ro. El incearca un bilant modest prin care doreste sa ne convinga ca si-a dus programul la indeplinire. Din pacate, intre ce a promis acum 3 ani primarul care face si realitate este un hau imens. Adriean Videanu pleaca umil de la primarie...
Marian Vanghelie si-a relansat si el pagina, insa a facut-o mai mult sa bifeze o actiune de reactualizare. Putem vedea pe www.vanghelie.ro un flash cu 4 secvente din care aflam niste promisiuni, fara explicatii prea multe.
Primarul care face pleaca fara sa fi facut mai nimic (bun) pentru Bucuresti, primarul care este viseaza la un nou mandat si, culmea prostiei (celor din 5), ar putea sa-l si obtina.
vineri, 16 mai 2008
Videanu si Vanghelie si-au relansat site-urile
Etichete:
Politica
Ziua cea mai verde, in Bucuresti, sambata
Sambata, 17 mai, Bucurestiul isi va regasi verdeata in Piata Revolutiei. Copacul de hartia aduna mai multe ONG-uri active in mediul (inconjurator), iar acestea isi vor prezenta proiectele. "Te-ai saturat de blocurile gri si vrei un pic de verde... Iti vine sa vopsesti totul cu vopsea, insa ai decis ca e mai bine sa fie copaci si iarba. Si vrei ca tu, cu mana ta, sa faci ceva pentru ca sa respiri un aer mai curat...
Indiferent daca esti inca la stadiul de intrebare sau deja ai luat decizia de a actiona, locul tau este alaturi de noi pe 17 Mai 2008... ziua pe care noi cei de la Copacul de Hartie impreuna cu Heineken Romania, am decretat-o ca fiind cea mai verde!
E verde pentru ca-i primavara! E verde pentru ca 15 din cele mai importante organizatii care au initiative de mediu iti prezinta proiectele lor. Ai de unde alege! in Piata Revolutiei sunt prezente, incepand cu ora 13, Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Verzii, Bate Saua, EcoAssist, Clubul EcoTur, Greenpeace, Mai Mult Verde, Terra Ecologica, Terra Mileniul III, Salvati Delta, Salvati Vama Veche, Tasuleasa Social, ViitorPlus, WWF."
De asemenea, tot in Piata Revolutiei, vor canta Vita de Vie, Sarmalele reci, Byron si Krypton.
miercuri, 14 mai 2008
S-a mai dus un monument din Bucuresti - Moara lui Assan
Miercuri noapte a ars Moara lui Assan, fosta fabrica de paine de la Obor. Locatarii au spus ca focul nu a izbucnit accidental pentru ca au existat 4 focare ce au pornit simultan. Pompierii nu au reusit sa salveze nimic, iar interiorul fostei fabrici a fost distrus complet, toata structura fiind din lemn. Am fotografiat Moara lui Assan, o cladire impunatoare de la 1860, in urma cu cateva luni cand am facut un reportaj despre Bucurestiul industrial. Ipoteza focului intentionat este foarte plauzibila pentru ca acolo este un teren imens, insa din cauza monumentului istoric Moara Assan nu se putea construi mai nimic. Acum, calea este libera. O vina importanta o are Ministerul Culturii care nu a facut nimic pentru consolidarea si salvarea cladirii istorice, lasate in paragina de ani de zile.
Etichete:
Bucuresti
marți, 13 mai 2008
Larousse, cu zona Wikipedia, gratuit, on-line
Larousse a lansat azi noul sau site care pune gratuit la dispozitia publicului toate articolele editiei tiparite. Cititorii vor putea sa aduca propriile contributii la fiecare articol, pe modelul Wikipedia. Detalii, aici.
Etichete:
New Media
duminică, 11 mai 2008
Harta verde Bucuresti s-a lansat on-line!
Am cumparat recent ultimul numar al revistei National Geographic, dedicat Chinei. Numarul a venit cu doua surprize: o "harta verde" pentru Bucuresti si o punga de seminte (de plantat) suspecta - le-am pus intr-un ghiveci, va anunt ce iese!
"Harta verde" este o initiativa populara in lume in ultimii zece ani prin care orasele (mari) cartografiaza spatiile verzi, pistele pentru biciclete, magazinele cu produse ecologice, muzeele, cladirile monument etc etc. Harta tiparita, distribuita cu revista NG, nu cuprinde si periferia, dar site-ul care a aparut luni contine versiunea completa si, probabil, va fi actualizat de indata ce apar alte realitati.
Deja am o sugestie: a aparut o pista pentru biciclisti (necartografiata) pe Aviatorilor (de la Charles de Gaulle spre Bordei) si Bulevardul Beijing (cretina idee cu ciuntirea Bulevardului Aviatorilor* pentru a gadila orgoliul chinezilor din ambasada "omonima").
Adresa site-ului, ca era sa uit esentialul :d: www.hartaverde-bucuresti.ro.
* Bulevardul Beijing este cel mai scurt din Bucuresti, intre strada Mircea Eliade si pana la strada Nicolae Caranfil. Cred ca are 200 de metri, deci halal bulevard! Dar, ce nu facem sa-i bucuram pe chinezii care au ambasada langa Bordei!
Detalii, aici, pe Ziare.com.
NU camerelor urbane - TUB, din Bucuresti, pentru ca desfigureaza orasul
Personal consider ca proiectul futurist al TUB (TransCentral Urban Bucuresti) este o mare prostie. Arata bine, insa atata sticla in centrul unui oras care are deja prea multa sticla intre cladirile sale vechi, nu e deloc ok. Dincolo de aspectul vizual, santierul ar urma sa dureze 10 ani, potrivit iubitului nostru VideaNU.
Cel mai bine este sa inchida traficul pe Mendeleev, George Clemenceau si Academiei si astfel se leaga cu un traseu pentru ciclisti Romana de Universitate, apoi de Unirii prin Centrul istoric. Si tot fara kitsch si santier se poate oferi traficului pietonal Calea Victoriei toata si Kiseleff, in week-end, macar duminica. Sper din toata inima cu TUB-ul cu pasajele lui SF sa ramana in mapa.
Foto: Cotidianul
Etichete:
Bucuresti
Mars pentru un Bucuresti verde
Recunosc ca nu am stiut de marsul de duminica pentru un Bucuresti curat si fara cladiri mamut in centru - as fi participat . Cateva sute de oameni au cerut oprirea constructiilor excesiv de inalte, in centrul orasului, deschiderea Strandului Tineretului si implementarea unui transport ecologic. Detalii, aici.
Foto: Golanii.ro.
Etichete:
Bucuresti
Colt de paradis in Bucuresti, in gradina Muzeului Storck
Duminica si muzeul din Bucuresti ar putea fio motoul meu. Am revizitat duminica asta muzeul artistilor Storck aflat pe strada Vasile Alecsandri - strada unde se afla si sediul SNSPA. Am gasit aceeasi atmosfera placuta in casa, inundata de lumina care intra prin ferestrele largi.
Curatoarea, fata tanara, studenta la Arte din cate am inteles, era terorizata de o directoare orwelliana care urma luni, intreaga ziulica, sa vizioneze toate inregistrarile video de week-end cu vizitele oaspetilor. Si sa dea sanctiuni angajatilor daca era incalcat REGULAMENTUL. Asa incat repeta la fiece minutel: Nu atingeti tablouri, sculpturi, stalpi, usi, vitralii, sobe... Desigur, noi si familia care se mai afla in muzeu nu intentionam vreun sacrilegiu tactil... Dar, te pui cu ochiul Directoarei?
In fine, am revizitat muzeul, m-am scufundat in camera Balcic cu cateva tablouri ale Ceciliei Storck pictate in satucul Cadrilaterului, apoi am evadat in rai. Pentru a ajunge in gradina interioara am trecut printr-o atenansa - unde se afla cuptorul in care Karl topea metalul ce urma sa zamisleasca tot soiul de sculpturi.
Gradina este superba, presarata cu sculpturi, flori si copaci imensi. Sub unul, aflat in mijlocul ei, se afla o banca unde... m-as "interna" pe timp de vara cu o carte si o cafea, daca as putea. Logic, nu se poate, ca ne vede vajnica si apriga Doamna Directoare...
Pozele le-am facut pe sest, pentru ca nu cred ca Doamna Directoare permite asa ceva (tipic muzeelor romanesti: ori nu ai voie sa faci fotografii ori costa de rupe buzunarul). Daca vreti sa vedeti un loc de o frumusete iesita din comun si sa evadati in eden, mergeti in buricul Bucurestiului, la Muzeul Storck (Str. Vasile Alecsandri, nr. 16, telefon: 211.38.89). Intrarea e 4 lei, 2 pentru studenti si gratis pentru artistii cu acte. Puteti da click pe poze pentru a le mari.
Etichete:
Bucuresti
Observator cultural explodeaza in Trafic dupa relansare
Site-ul si adminul Observator cultural s-au schimbat de circa 10 zile. Traficul a crescut foarte mult, astfel ca am ajuns la 12.000 de vizitatori si pe locul 17 in Arta/ Cultura. Saptamana viitoare se lanseaza pe web si sectiunea Translations pentru promovarea scriitorilor romani in strainatate: www.observatorcultural.ro/translations.
Etichete:
New Media
Abonați-vă la:
Postări (Atom)