luni, 29 septembrie 2014

"Nu [mai] am job, ce ma fac?" Internetul e salvarea

Ma enerveaza cel mai tare cand aud oameni tineri ca se vaita de faptul ca nu mai au job si ca nu au solutii. Nu zic, sunt si facultati care scot someri fie ca studentul e un ins incompetent care a copiat in draci si nu a invatat nimic, fie ca profesia respectiva nu mai are cautare. Cum sa gasim un job, totusi?
CV on-line, dar beton facut
Prin septembrie 2009 am tras tare de tot sa-mi schimb jobul. Mi-am creat CV-uri pe primele 3 site-uri de job-uri, BestJobs.ro, eJobs.ro si MyJob.ro, le-am periat zilnic pana au atins perfectiunea. Am facut de asemenea doua versiuni in franceza si engleza ale CV-ului meu, corectate la sange. Am inclus si foto, tip buletin, dar cu fatza zambitoare. Apoi, este important ca gramatica si logica redactarii CV-ului sa fie perfecte.
Am creat mai mult modele de scrisori de intentie in romana si in cele doua limbi straine si am aplicat exclusiv trimitand si cate o scrisoare particularizata pe acel job. Daca era ceva foarte interesant, sunam dupa aplicare, ma recomandam si explicam motivul apelului: sa aiba in vedere analiza CV-ului meu - sa nu ma piarda in numarul mare de aplicatii. Desigur, telefonic, apucam sa dau cateva detalii despre mine, cat sa justific aplicatia mea.