joi, 29 ianuarie 2009

Scrieţi, băieţi, numai scrieţi pentru Google! - in Observator cultural

Am scris pentru Observator cultural un articol-apel catre jurnalistii pe hartie sa regandeasca maniera in care scriu, cu ochi catre Internet si nu catre print.

"Acest articol răspunde unor chestiuni de maximă actualitate: cum scriem un articol corect pentru a fi uşor de găsit de Google şi de ce ar trebui să facem acest lucru chiar începînd de azi. Mai puteţi afla că I.L. Caragiale scria cu gîndul la Google.

Cititorul ideal a murit, trăiască Google!

Am început să public articole în anul 2000, chiar aici, în revista Observator cultural. Pe atunci, proaspăt absolvent al Facultăţii de Limbi Străine, nu-mi puneam problema perisabilităţii textului pe care l-am compus, ci mă gîndeam doar la coerenţa sa, la ideile pe care doream să le transmit şi... la ce voi scrie în numărul următor. Lucrurile s-au schimbat dramatic în presa ultimilor ani şi este momentul să ne gîndim foarte serios să reînvăţăm să scriem articole. Cititorul ideal a murit, trăiască Google! [...]"

Articol complet in revista Observator cultural, link aici catre articol.

miercuri, 28 ianuarie 2009

UPDATE: Sa NU distrugem Bucurestiul. Jos labele de pe Casa Bratianu de pe Dorobanti!

Moda sau nu, criza sau nu (de subiecte de presa), dupa materialul de la PRO TV, iata si un articol pe tema distrugerilor monumentelor istorice din Bucuresti. Stiti cladirea aia superba aflata vizavi de ASE, pe Dorobanti, imediat dupa cladirea British Council? Este vorba de Casa Bratianu pe care ar fi bine sa o admirati cat mai puteti de la strada pentru ca in curand ar putea deveni o frumoasa amintire de savurat in albume foto. Proprietarul vrea sa o demoleze si face tot felul de demersuri. Mai multe intr-un articol din Adevarul, aici.

Click pe foto pentru a o mari. Am preluat fotografia de la Gandul, incerc sa o inlocuiesc cu una proprie zilele acestea. Daca mai apuc.Discutie cu un amic pe mess despre Casa Bratianu care nu s-ar demola si care are un subsol... de groaza:

A: stii k eu am fost in casa Bratianu??? peste tot? inclusiv la subsol? a fost refugiu KGB la un moment dat...inca se mai pastreaza camerele de incarcerare cu drug pe usa, doar pe partea din hol.
A: foarte tare. acolo e o firma de arhitectura.
Ovidiu: e na?
A: Am vazut schitele si se pare ca nu vor sa o darame. Vor sa construiasca un hotel in spatele cladirii. Hotelul inschimb se va prelungi in fata peste casa
Ovidiu: e penal
A: dar casa ramane intacta
Ovidiu: cum s faci asta?
Ovidiu: asa scrie in adevarul
Ovidiu: nu e inventia mea
Ovidiu: ca aia au depus si li s a refuzat
Ovidiu: cerere demolare
A: aveau schite cu viitoarea cladire...in spate, in curte au spatiu f mare
A: mai aveau de asemenea schite cu alte cladiri din lume construite in acelasi stil....
A: dar camerele de la subsol sunt spooky rau! au camere fara geamuri, cu usi din lemn masiv (vechi) si cu druguri d'alea mari pe dinafara doar. Din interior nu poti deschide usa
Ovidiu: si cum se ajunge la ele?
Ovidiu: as vrea sa le vad
Ovidiu: ai relatii pe acolo?
A: poi e firma. te duci si intrii acolo.
Ovidiu: aha
Ovidiu: si sigur ma lasa sa merg la subsol
Ovidiu:
A: asta nu cred...
Ovidiu: iata
Ovidiu: tu cum ai ajuns
A: ca subsolul nu e pentru vizitatori.
Ovidiu: ei te au invitat?

Sa distrugem Bucurestiul - Sa mai facem un turn pana la cer, langa Piata Romana

Poze cu un building made in Dubai, dupa aspect, frumos si interesant de construit oriunde la marginea acestui oras DAR NU IN CENTRU. Dorobanti Tower ar trebui sa aiba doar 200 de metri inaltime si s-ar afla aproape de intersectia dintre Dorobanti si Eminescu. Intereseaza pe cineva ca in zona sunt case cu regim de inaltime de maxim unu-doua etaje - blocurile de circa 7 etaje sunt doar la intersectia dintre cele doua strazi?Intereseaza pe cineva ca solul din Bucuresti este nisipos, ca in centru panza freatica se afla la mica adancime? Intereseaza pe cineva ca Bucurestiul se afla intr-o zona seismica? Intereseaza pe cineva ca orasul este deja sufocat si de cladiri si de oameni si de masini si ca o astfel de cladire langa niste stradute si asa gatuite le-ar omori de tot?

Intereseaza pe cineva?

Ma tem ca doar o mica minoritate (pleonasm voit) si aia beteaga si impotenta in fatza banului e interesata si scandalizata... Poza de pe saveorcancel.blogspot.com unde sunt si mai multe imagini.

marți, 27 ianuarie 2009

Bucuresti, tu nu mai esti - VIDEO

Bucurestiul moare si nu de boala ci pentru ca este ucis lent. II sunt amputate bucati sanatoase de epiderma si ii sunt lipite altele, fara discernamant. Un documentar neincendiar pentru ca povestea demolarilor monumentelor istorice e arhi-cunoscuta:

luni, 26 ianuarie 2009

Ceausescu redivivus: bataie pe cotlete de porc, in 2009, in Romania! VIDEO

No comment

RATB-una calda, alta rece

Mi-am facut vineri abonament pe RATB. Stati, nu sariti sa loviti un sofer care CIRCULA si cu metroul si cu ratb-ul, dar cu cartela si bilet, ocazional. Mi-am facut insa abonament pt ca voi sta cu masina in service. A fost misto ca am platit cu cardul bancar direct la chiosc si am primit drept abonament un card cu numele meu. Cardul este eliberat gratuit. Chiar misto chestia cu cardul Activ, folosibil si pe pe metrou si pe RATB si care se incarca oricand. Partea naspa a fost obisnuita intalnire cu putiferul. De fapt, cele 3 probleme pe care le am cand merg cu transportul public sunt: putiferul, manelarul-fara-casti si lipsa benzilor proprii pentru RATB (deci timp pierdut in trafic).