vineri, 7 martie 2008

Cele mai frumoase injectii in unica (?) cladire 100% art nouveau din Bucuresti


Scriam mai demult despre o comoara aflata pe strada Dionisie Lupu: o casa veche cu usa art nouveau. Apoi notam tot aici despre cladirea superba a Muzeului Enescu - Palatul Cantacuzino, unde abunda elementele art nouveau in dantela de fier a ornamentelor constructiei.

Iata ca boala m-a facut sa ajung la un spital aflat tot pe Strada Dionisie Lupu, unde am copilarit. Nu intrasem in curtea lui niciodata, iar gardul inalt din caramida nu ma lasa sa vad ce e in interior. Ei bine, cladirea este superba, 100% art nouveau: usa din fier forjat, cu geamuri-romburi, cu margini din metal cu broboane - tipice art nouveau; tavane sculptate, mozaic si balustrade, usi interioare... o bijuterie ascunsa si greu accesibila - nu e un spital oarecare. Am facut cateva poze, strict pe elemente de cladire pentru ca altfel este interzis.



Am descoperit comoara in timpul injectiilor pe care a trebuit sa le fac dupa operatie - cele mai placute intepaturi vreodata suportate. Mergeam cu bucurie la spital, stiind ca voi vedea ceva extraordinar...

Niciun comentariu: