miercuri, 26 martie 2008

Kafka, internat si el intr-un spital din Romania

Sa zicem ca va pune dracul sa va internati intr-un stabiliment din Romania.

1. Trebuie sa dati de doctorul care va opereaza, ceea ce nu e usor, pentru discutia preliminara si sa va spuna cand sa veniti pentru a fi internat. Medici(i) buni se gasesc greu.
2. Veniti in Ziua H pentru internare. Sfat: cat mai de dimineata, 6 este ideal. La spital exista un birou de calculatoare pe care il vom numi "Biroul cu calculator". Aici, dimineata, sunt cateva persoane, dar vor aparea mereu urgente si nesimtiti care se baga in fata (unii spun ca se interneaza pentru dializa, dar nimeni nu are tupeu sa le ceara rinichiul la control). Tuta de la calculator se misca in reluare, apar la7juma si colegele ei la alte calculatoare care insa raman inchise (ambiguitate voita).
3. Cu un bon de inregistrare mergeti la Camera de Garda. Stati la coada si aflati aici ca ati venit degeaba (desi asa scrie pe un avizier, asta e pasul urmator!).
4. Din nou la medicul care va va opera. Iar il cautati si-l asteptati pentru a va da un autograf si o parafa.
5. Camera de Garda reloaded. Coada. Acolo vi se face un favor ca va completeaza o fisa de prezentare care trebuia luata din alta parte.

- Veti trece cu un zambet superior pe langa Biroul cu calculator unde acum bolnavii se calca la propriu in picioare, nu se mai respecta nicio coada, se injura, se blesteama, se imping. Au venit (prea) tarziu.

6. Biroul de internari. Se cer aceleasi acte ca la Biroul cu calculator (adeverinta serviciu si adeverinta medic familie), plus noile bonusuri-hartii obtinute in spital
7. Prezentat la medicul care va opereaza. Cum adica daca trebuie iar cautat/ asteptat?
8. Mers la asistenta de salon cu niste hartii.
9. Mers la asistenta sefa a departamentului cu niste hartii.
10. Mers in salonul personal, dar totusi colectiv, primit un snop de hartiute.
11. Mers cu hartiutele la analize (sange, urina etc.).

La iesirea din spital, veti avea nu mai putin de 3 coduri de identificare pe foaia de externare: numar foaie internare, cod prezentare si numar dosar operatie...

Sa nu faceti ca mine: m-am dus sa ma internez singur, cu papornitele in carca, si am navetat pe scari patru etaje intre camera garda, birou cu calculator, birou internari etc etc etc de dracii m-au gasit! Ma rog, era si un lift fantoma care nu venea chemat fiind si care se si bloca frecvent.

Niciun comentariu: