luni, 9 iunie 2008

Maraton Bucuresti: Street Delivery, noul Parc Bordei, ruinele de la Curtea Veche, casa Gaudi si ceai la Metoc (galerie FOTO)Duminica dimineata am purces la drum prin Bucuresti, fara nicio tinta precisa.
10:30 Muzeul Curtea Veche. Trist loc, o ruina printre ruine. Cucoana care ne-a rupt biletele avea mana dreapta ocupata cu o felie de paine cu salam de vara care ameninta sa pice (id est, salamul). Curatorul (sic!) ne-a insotit pana la subsol unde ne-a aratat singurul panou de informatie si ne-a explicat intr-un stil teleghidat ca acolo sunt date despre semnificatia fiecarei sali, dupa care a taiat-o inapoi. Din piatra mancata de vreme ieseau ici si colo smocuri de cabluri, probabil semn ca electricitatea nu era o necunoscuta pe vremea lui Tepes.

11:15 Dupa ce am vizitat Biserica Domnita Balasa, a doua ca frumusete, dupa Stravopoleos, in opinia mea, am mers pentru o cafea la terasa umbroasa din parcul aflat in fata bisericii. Am citit din scoarta in scoarta Time Out-ul pentru a vedea ce se intampla la Street Delivery, pe Arthur Verona, duminica.

12:00 Am ajuns pe Ienachita Vacarescu, unde fusesem sambata seara sa beau absint. Am admirat casele vechi, una atrage atentia pentru ca ocupa jumatate de strada, chiar la intersectia Ienachita V cu Sfanta Ecaterina. Am mers prin strada aceasta, iar in fata bisericii omonime, am taiat-o prin curtea-parc a unor blocuri vechi cu balcoane din lemn, usor delabrate, iesind apoi intr-o straduta ce da in spate la Unirii. Acolo am facut o poza unei case acum abandonate, cu intrare in trepte, direct din trotuar.15:00 Dupa ce am mers la cimitirul animalelor, am oprit masina pe Ilioara. Acolo se afla un vechi conac si o biserica foarte vechi. Din pacate, in afara caselor vechi, aflate probabil pe fostul domeniu, si in afara bisericii din caramida rosie, nu am putut vedea nimic. Din cauza cainilor, noi latifundiari ai zonei.

17:00 Dupa o raita la Street Delivery, in Gradina Icoanei, am mers sa vad Parcul Bordei. Intrarea este foarte verde, iar spatiul de joaca al copiilor are multi "clienti". De asemenea, mi-a placut si insulita reamenajata. Inaugurarea s-a facut ca de obicei pe fuga, fiindca parcul este neterminat. Si este neplacut ca aleile care merg pe langa lac sa se infunde in niste garduri imense.

Mi-am tras nitel sufletul, in parc, rasfoind Dilema unde am gasit cateva articole despre Bucuresti, cel al lui Andrei Pippidi si cateva din grupajul despre mahalele si mahalagii, Viata in cartier.

18:00
Plimbare pe strazile dintre Aviatorilor si Kiseleff. Doream sa vad o casa care imi place mult si care era in renovare in urma cu cateva luni.Am gasit-o, dar pana sa ajung la ea, am dat de Gaudi si Barcelona la Bucuresti. Reusita lucrare, in opinia mea.

18:30 Din nou la Street Delivery. Am mirosit subsolul vechi al casei Ordinului Arhitectilor, Pitar Mos colt cu Arthur Verona, unde se afla o expozitie de icoane, pictate "naiv". Pe Verona am gasit expozitii de fotografii, artisti care lucrau in lut, absint la pahar, haine de vanzare etc. etc.
Am rasfoit pe treptele de la Carturesti o revista volanta, despre trenurile urbane in Bucuresti.
In Gradina Icoanei erau tot soiul de evenimente si instalatii cu iz rural - vezi fotoliul din cartofi.

20:00 Ceai pe veranda Metocului si rontaiala de biscuiti. Liniste, verdeata si prieteni alaturi, in prag de 30. Planuri pentru incheiat ziua in glorie, pe acoperisul Spitalului Municipal pentru a vedea Bucurestiul noaptea, de la inaltime.Insa ratiunea si oboseala au invins si am amanat belvederea pentru saptamana asta.
Plimbare catre Icoanei pe stradute si o ultima privire fantanii recent inaugurate in fata bisericii anglicane.Alte poze de la Street Delivery (dati click pe fotografii pentru a le mari):4 comentarii:

speakfree spunea...

hey!am fost si eu Duminica pe straduta de langa Carturesti.asta pe la 17 seara.a fost super.mi-a placut mult aceasta initiativa.bravo lor

Ovidiu Draghia spunea...

Din an in an e tot mai multa lume acolo si se intampla tot mai multe chestii. Lumea are nevoie si de un Bucuresti viu care sa umanizeze strada.

tromeu spunea...

da' te-ai primblat, draghia, nu gluma!


frumoase poze, totusi, tu de ce nu esti in fotoliul de cartofi? ;->

Ovidiu Draghia spunea...

He he. Pai nu-s, ca donsoara in rosu nu s-a descurcat si tu nu erai preajmic.