joi, 28 august 2008

Cum e sa conduci, frate, cu pistolul la tampla?!

Joi mi-a fost dat sa asist pe la o scena pe care o stiam doar de la Tv si din stirile de la mine de pe site. Calea Giulesti, chiar in fata la Orhideea, era blocata de doua masini. Pe prima banda o Dacie cazan, pe a doua un mertan bengos negru si stralucitor.

Un tip masiv cu un pistol in mana il batea neglijent cu bratul ramas liber pe soferul cazanului. II zicea vreo doua, ii mai executa una. Apoi a demarat in tromba, a intrat pe contrasens pe Calea Plevnei si a facut stanga pe rosu catre Dimitrie Golescu fortand un sofer care venea regulamentar din sens opus sa traga de volan spre dreapta si sa franeze.

Problema mea legata de acest incident este, paradoxal, ca m-a afectat. M-am revoltat si contra animalului cu pistol, dar si contra mea. Ce ar fi trebuit sa fac EU? Daca opream sa intervin, mi-o luam sigur, nu am o constitutie care sa inspire teama si bruta nu cred ca percuta la argumente - la cuvinte legate si cu sens, in general. Deci, clasica neimplicare romaneasca pe motiv de lasitate.

Daca interveneam cu legitimitatia de presa la gat, iarasi era efect zero. Nu conteaza ca scrie Ziare.com, Pro Tv sau orice altceva, atata timp cat omul respectiv are bani si fie plateste o amenda, fie un avocat & judecator.

Din nou, am resimtit scarba. Trist popor, trista soarta. Din nou, ganduri grele de schimbat habitat si cautat un trib mai civilizat. Exista oare (alta) tara pentru mine?

Un comentariu:

Anonim spunea...

tot rau spre bine am mai scapat de unu la craiova