luni, 1 decembrie 2008

De ce am votat PNL, noul partid de opozitie

Duminica am mers la vot cu decizia deja luata, inca de sambata seara: aceea de a refuza ideea de uninominal, cel putin la Camera, si de a vota un partid, indiferent de persoana care il reprezinta. Am votat atat la Camera, cat si la Senat, cu liberalii, in ciuda antipatiei pentru Bogdan Olteanu si a indiferentei fata de Alexandru Arin Avramescu.

Motivul: am stat si m-am gandit serios la criza economica ai carei colti se simt de ceva vreme si la noi si am concluzionat ca doar un partid de dreapta, asa stangaci precum PNL, poate sa ne ajute si, in final, sa MA ajute sa resimt cat mai putin acest context nefavorabil.

PSD are o strategie anticriza absolut demagogica, cu aruncat bani in stanga sin in dreapta cand acum ar trebui stransa punga, iar PD-L, prin vocea cyborgului Stolojan, a adoptat o pozitie similara, de stanga: pomeni peste pomeni, aplicarea legii de majorare a salariilor profesorilor, scutiri de taxe etc.

Opinia mea este ca romanii nu au fost pregatiti sa voteze uninominal si nici nu au facut-o, in cea mai mare parte. Exemplu de la mine din colegiu: Bogdan Olteanu s-a clasat al treilea, desi a avut o campanie buna, chiar cu teme ipocrite, insa actuale pentru electoratul sau. A fost prezent si pe strada, fizic, si in cutiile postale, prin scrisori si pliante. Are o imagine buna si este un politician tanar, familist, modest etc.

Cred ca, in logica ultimilor ani, vom avea un guvern PSD, alaturi de UDMR, sustinuti semitransparent de PNL in Parlament. PSD vrea cu disperare sa guverneze fara sa realizeze ca, din cauza crizei, orice partid va conduce isi va avaria imaginea. Iar PD-L ar avea de castigat stand in opozitie pentru ca ar putea sa critice gestionarea crizei si ar putea face un scor bun la europarlamentarele din vara viitoare.

PD-L din opozitie l-ar ajuta pe Basescu la prezidentialele din toamna anului viitor, cand, dupa reconfirmarea in fruntea de sef al statului si dupa depasirea crizei, la nivel mondial, ar putea fi adus la putere de presedintele reinvestit care ar face din asta o tema pilon a campaniei sale. Nu sunt analist politic, nu emit o astfel de pretentie, insa asa vad eu acum lucrurile acum.

2 comentarii:

Doar Libertate spunea...

Da, si eu am votat PNL, am votat PNL ptr ca Tariceanu chiar a fost ala care i-a mai tras-o in gura lui Basescu, sper sa nu ma faca sa imi para rau ca am facutr-o. decat o alianhta cu PD-L mai bine o opozitie sanatoasa

Anonim spunea...

intr-adevar cam asa stau lucrurile acum, dar inceputul anului viitor va arata exact cum se va inclina balanta politica ... personal imi place Base si sper sa fie ales din nou anul viitor ... si in acelasi timp as vrea ca PSD sa cada :)) in locul lor ar trebui sa vina un partid cu o gandire liberala si noua, inovatoare si corecta ... dar sa nu uitam in ce tara traim!