marți, 9 decembrie 2008

Se reface FSN. Da' alegatorii ce zice, ce zice?

Politica romaneasca este o sursa continua de surprize. PSD a anuntat ca nu vrea sa mearga in opozitie - sau, de ce nu, la guvernare - cu PNL pentru ca... nu are incredere in liberali. Ca unul care a votat cu liberalii, am baut o bere aseara in cinstea nealierii dintre social(isti) si cei de dreapta.

Dar in cine au incredere PSD-istii? Cum in cine, in democrat-liberalii lui Basescu. De ce? Dintr-un singur motiv, secretul lui Polichinelle de altfel: pentru ca vor la putere, cei 4 ani de stat pe uscat le-au secat si buzele si buzunarele.

Dar stati, exista o explicatie savanta: Mircea Geoana a spus aseara ca la alegeri poporul a votat cu... Opozitia!!!!!! De aceea au iesit PD-L si PSD practic la egalitate! Pentru ca poporul a votat pentru scoaterea de la guvernare a UDMR si a PNL. Iata deci motivul geonistic pentru care PSD se aliaza cu PD-L si nu vrea UDMR la guvernare.

Da' alegatorii, sarmanii, ce zice ei? "Ce zice" finca multi votanti are doar zece clase. Pai sa ne gandim. Multi care au votat cu PSD or fi votat si pentru suspendarea lui Base' sau oricum nu-l simpatizeaza. Iar PD-L-istii de souche e clar ca stramba din nas cand stau langa un Hrebe ori Mitrea. Deci coalitia asta le pica taman bine.

M-am uitat aseara la TV zapand printre talkshouri si m-am mirat de faptul ca grija tuturor era numele premierului. Am fost surprins sa vad niste canale TV umile, exact ca pe vremea guvernarii Nastase. Moderatorii si ziaristii acceptau resemnati atat inventarea premierului de catre Basescu, chestie profund neconstitutionala, cat si alianta contra naturii dintre democrat-liberali si social-democrati. A innebunit lumea si eu sunt inca sanatos... Sau nu.

Niciun comentariu: