miercuri, 28 ianuarie 2009

UPDATE: Sa NU distrugem Bucurestiul. Jos labele de pe Casa Bratianu de pe Dorobanti!

Moda sau nu, criza sau nu (de subiecte de presa), dupa materialul de la PRO TV, iata si un articol pe tema distrugerilor monumentelor istorice din Bucuresti. Stiti cladirea aia superba aflata vizavi de ASE, pe Dorobanti, imediat dupa cladirea British Council? Este vorba de Casa Bratianu pe care ar fi bine sa o admirati cat mai puteti de la strada pentru ca in curand ar putea deveni o frumoasa amintire de savurat in albume foto. Proprietarul vrea sa o demoleze si face tot felul de demersuri. Mai multe intr-un articol din Adevarul, aici.

Click pe foto pentru a o mari. Am preluat fotografia de la Gandul, incerc sa o inlocuiesc cu una proprie zilele acestea. Daca mai apuc.Discutie cu un amic pe mess despre Casa Bratianu care nu s-ar demola si care are un subsol... de groaza:

A: stii k eu am fost in casa Bratianu??? peste tot? inclusiv la subsol? a fost refugiu KGB la un moment dat...inca se mai pastreaza camerele de incarcerare cu drug pe usa, doar pe partea din hol.
A: foarte tare. acolo e o firma de arhitectura.
Ovidiu: e na?
A: Am vazut schitele si se pare ca nu vor sa o darame. Vor sa construiasca un hotel in spatele cladirii. Hotelul inschimb se va prelungi in fata peste casa
Ovidiu: e penal
A: dar casa ramane intacta
Ovidiu: cum s faci asta?
Ovidiu: asa scrie in adevarul
Ovidiu: nu e inventia mea
Ovidiu: ca aia au depus si li s a refuzat
Ovidiu: cerere demolare
A: aveau schite cu viitoarea cladire...in spate, in curte au spatiu f mare
A: mai aveau de asemenea schite cu alte cladiri din lume construite in acelasi stil....
A: dar camerele de la subsol sunt spooky rau! au camere fara geamuri, cu usi din lemn masiv (vechi) si cu druguri d'alea mari pe dinafara doar. Din interior nu poti deschide usa
Ovidiu: si cum se ajunge la ele?
Ovidiu: as vrea sa le vad
Ovidiu: ai relatii pe acolo?
A: poi e firma. te duci si intrii acolo.
Ovidiu: aha
Ovidiu: si sigur ma lasa sa merg la subsol
Ovidiu:
A: asta nu cred...
Ovidiu: iata
Ovidiu: tu cum ai ajuns
A: ca subsolul nu e pentru vizitatori.
Ovidiu: ei te au invitat?

Niciun comentariu: