joi, 12 martie 2009

Comentezi? Comentariul on-line, între democraţie şi mojicie - in Observator cultural

Am publicat in Observator cultural un articol pe tema comentariilor postate pe net la sfarsitul unui articol: "...Moderăm sau lăsăm la liber comentariile? - Opinia mea este că nici un site responsabil nu poate lăsa 100% nemoderate comentariile. Dacă site-ul are o comunitate civilizată de comentatori, ar putea publica automat opiniile la un articol, dar ochiul unui responsabil ar trebui să aibă în vedere pagina cu pricina. Şi risc un dezacord cu mulţi colegi de presă afirmînd că sarcina aceasta aparţine a autorului articolului!

Acesta, exact ca un blogger, este responsabil de administrarea paginii articolului său. El, autorul, trebuie să intre în dialog cu aceia care îi oferă feedback, el va vedea greşelile semnalate şi le va putea corecta, şi tot el îi va penaliza pe comentatorii care derapează. Este un risc mare să-i cenzureze pe aceia care scriu civilizat opinii contrare cu a sa? Desigur, bloggerii fac asta de multe ori, din păcate, pe principiul nesănătos: Este blogul meu, fac ce vreau eu..."

Articol integral, aici.

3 comentarii:

Zad spunea...

Semnati petitia impotriva marginalizarii filosofiei in invatamantul romanesc pe http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/petitie_impotriva_marginalizarii_filosofiei_in_invatamantul_romanesc-p53213040.html
Si comentati pe http://filosofiaenecesara.wblog.ro/

Anonim spunea...

Cu scuzele de rigoare ca te contactam asa, dar deocamdata este o modalitate buna. Speram sa nu ne arunci intr-un colt.Apelam la oameni inteligenti si cunoscuti in blogosfera. Dupa ce vei citi acest comunicat, daca ai disponibilitatea sa te inscrii ar fi ok si cred ca ti-ar placea sa fii si un promotor al blogosferei bucurestene. Poate ne contactezi pe mail ( valecano@yahoo.com )sa discutam. Poti chiar sa ai propriul eveniment despre ceva anume …depinde doar de tine. Pana acum au raspuns pozitiv Serban Huidu si Sever Voinescu...urmeaza raspunsurile de la Cabral si restul VIP-urilor din blogosfera.
Acesta este comunicatul:
"Mesaj important pentru bloggerii din Capitală!
Pe 30 mai sărbătorim Ziua Bloggerilor Bucureşteni (ZBB). Vor avea loc concerte, video-proiecţii, târguri de blogging, expoziţii, vânzări de produse ale bloggerilor, petreceri etc.
Informaţii şi înscrieri pe ZBB-2009.RO.
Trimiteti mai departe mesajul sa circule in blogosfera. Multumim"

Nu este o competitie unde premiile se dau dinainte, vor fi doar oameni destepti acolo...
O seara buna

Anonim spunea...

de la cineva care te cunoaste: cine poate face, cine nu poate si e dat afara de pe unde a lucrat invata pe altii cum sa faca