vineri, 12 martie 2010

bucuresti.ro - articol sinteza a site-urilor cu tema "Bucuresti"

Am scris pentru ultimul numar din Observator cultural un articol amplu cu site-urile pe care le accesez pentru a afla informatii despre Bucuresti: paginile publicatiilor mari, cele de timp liber, precum si blogurile - tot mai bune calitativ.

"[...] Principalele ziare care au secţiuni dedicate Bucureştiului sînt România liberă, cu Metropola – aproape abandonată, de mai multe luni – Libertatea, cu o pagină Bucureşti – de obicei, cu nişte comunicate de presă nemestecate despre devieri de trasee ori lucrări la carosabil –, Adevărul de Seară, ediţia de Bucureşti, cu diverse materiale despre Capitală. Se mai găsesc răzleţ articole despre Bucureşti în Gândul, în Evenimentul zilei ori în Jurnalul Naţional. O problemă majoră pentru publicaţii precum Libertatea, Evenimentul zilei ori Adevărul este slaba pregătire a ziariştilor care scriu despre Bucureşti, fie certaţi grav cu gramatica, fie neştiutori în ceea ce priveşte informaţiile despre oraş, mai vechi sau mai noi [...]"

Articolul integral: bucuresti.ro, in revista Observator cultural.

VIDEO Calatorie pe Calea Rahovei veche - film din 2009, realizat cu profesoara mea de franceza, dna Sanda Oprescu


Vezi mai multe din Calatorii, natura, locuri vizitate pe 220.ro

7 comentarii:

Cris spunea...

Buna, vreau sa-ti semnalez o eroare in articolul tau din Observatorul Cultural: Dl. Valentin Mandache nu publica texte si imagini pe blogul Unknown Bucharest http://bucharestunknown.blogspot.com
(desi m-as simti onorata sa o faca).
Poate ai fost indus in eroare de citatul care apare pe prima pagina a blogului. In rest, in blog nu exista decat trei linkuri catre site-ul dl. Valentin Mandache (pe care m-am straduit sa-l popularizez), dintre care unul din blogroll.

Ovidiu Draghia spunea...

Da, citatul acela m-a incurcat. Corectez imediat.

Cris spunea...

Ah, acum poti sa stergi comentariul meu de pe pagina ziarului, nu-si mai are rostul(si pe acestea de aici, daca vrei).
Cristina

armyuser spunea...

Am fost plăcut surprins de articolul din ediţia pe hârtie a OC, pe care o citesc regulat. Mulţumesc pentru "pomenire" şi pentru faptul că ne citeşti, Ovidiu!
Sunt onorat!

Ovidiu Draghia spunea...

@armyuser - pentru putin; imi place blogul, il am si in blogroll si citesc tot ce este publicat; sunt vechi pasionat de Bucuresti, de unde si acest articol foarte personal, din O. C.

Cris spunea...

Nu am facut-o pana acum, dar multumesc si eu pentru mentionarea blogului meu in pagina Observatorului, alaturi de altele mult mai reputate.

Ovidiu Draghia spunea...

@Cris Acelasi raspuns ca pt. armyuser