marți, 7 aprilie 2009

"Inapoiatii" moldoveni duc revolta pe Twitter - Bloggerii romani ii ignora - FOTO Piata Universitatii

Am mers marti seara cu cativa prieteni din Basarabia in Piata Universitatii, dupa ce dadusem o tura prin on-line-ul romanesc pentru a vedea reactia prea-luminatilor bloggeri.

Nu e un paradox ca "inapoiatii" de moldoveni au strigat revolta lor pe Twitter si Facebook, dupa ce canalele tv private au fost taiate, iar noi, romanii care tinem lectii de Internet 8.0 si suntem experti in SEO, am tratat cu un mare sictir ce se intampla peste Prut?



S-a scris gresit ca romanii s-au solidarizat cu fratii lor din stanga Prutului, in Bucuresti, Brasov, Oradea, Iasi... Or fi fost cativa rataciti care au scandat sincer pentru basarabeni, nu zic nu, dar cei prezenti la manifestatiile anemice erau in mare parte basarabeni.

Romanii de souche din jurul lor priveau, faceau poze (pentru HI5?) si, cel mai important, NU SIMTEAU nimic. Sunt ei de vina? N-as zice, vina este a clasei politice falimentare, atat .ro, cat si .md, care, intr-o cardasie scarboasa, a omoarat spiritul Unirii in sufletele noastre, in cei 19 ani scursi de la lovitura de stat din '89.

Mai simplu spus, revolta asta de peste Prut vine prea tarziu, nu pentru ei, ci pentru noi, romanii din Romania. Las' ca e si criza si ne concentram egoisti pe achitarea ratelor la credite si la umplut rezervorul si congelatorul .perso

Pur si simplu, Moldova e un un soi de Planeta Marte locuita pe care nu avem niciun interes nici sa o vizitam, nici sa o colonizam. Daca vin extraterestrii care culmea vorbesc un grai identic cu noi, e ok, ii asimilam si basta.

Dar mai lasati-ne in pace cu Unirea voastra si cu revolta anticomunista (culmea, desi liberi, noi inca ascultam povetele bolsevicului Iliescu in prime time, seara de seara)... Noi AZI suntem membri UE si NATO, noi suntem smecheri, ni se rupe in 14 de voi - cam asta cred eu ca se intelege din pasivitatea patriotilor care au stat in case asta seara.




11 comentarii:

Anonim spunea...

Nu-i adevarat...ROMANII SUNT CU BASARABENII!!! JOS COMUNISTII!!! REVOLUTIEEEEEEEEEEEE.....

artistu spunea...

Ovidiu cred ca nu ai stat prea aproape ieri de calcultor. NO OFFENCE! Uite cat am putut eu sa adun din reactii ( http://artistu.ro/2009/04/moldova-nu-mai-crede-in-lacrimi-cin-victorie/ ). Insa crede-ma ca ele sun muuult mai multe. Asa ca nu arunca cu noroi in chinul unei natiuni care chiar sufera pentru ce se intampla dincolo de Prut! Nu de alta dar inseamna ca "ii scuipi pe obraz", pe aia care aseara au fost in Bucuresti sau Iasi la manifestari de sustinere :(

Anonim spunea...

Follow Moldova's Twitter Revolution & support protests in Chisinau Moldova searching #pman at search.twitter.com

Anonim spunea...

Trist dar adevarat.

Ovidiu Draghia spunea...

Sa clarific ceva: am scris critic despre prea-luminatii nostri bloggeri, experti in SEO, web tz-zero, cu referire la cei care tin prelegeri la evenimente si care pozeaza in lideri/ experti/ trend-setteri ai blogosferei. Eu de la acestia ma asteptam la niste reactii si, de ce, sa iasa in strada... Poate ca avea dreptate Vali P. aseara in articolul lui care initial ma enervase - citit inainte de a iesi la Universitate.

Anonim spunea...

Scuza-ma ca iti spun dar cred ca esti fraier si nu ai luat pulsul evenimentului cum trebuie. Adevarat este ca adunarile de prin pietele din marile orase, pareau dezorganizate si nu erau la curent cu desfasurarea evenimentelor dar nu cred ca stii tu cum simte o natiune de tineri!

Eu cred ca romanii, cei de peste 22 de ani cel putin, care isi mai aduc aminte cat de cat despre cum traiam in comunism, suntem mult mai mult apropiati sufleteste de evenimentele care se desfasoara peste Prut. Daca revolutia se materializeaza iar comunismul cade crezi ca nu vom sari in ajutor?

Ionut spunea...

Eu sunt din Ploiesti si am strigat cat am putut de tare. Cred ca nu te-ai pozitionat bine. Pe nenea ala caruia ii tremurau mainile cu o foaie in mana l-ai vazut? Cel care era cocotat alaturi de tineri? Striga si el cum putea si era din Bucuresti.

Ovidiu Draghia spunea...

Au fost putini romani din Romania care s-au aflat ieri in piete, asta am scris! Iar dintre ei, da, unii au strigat sincer, printre ei si tu, Ionut, dar altii venisera doar sa caste gura! Crezi ca mana de oameni care a(u) fost prin unele orase e dovada ca ROMANIEI II PASA DE MOLDOVA? Eu nu cred, si asta ma oftica: nepasarea majoritatii. Apoi, unde a fost societatea civila? Sau sa o cautam pe listele PNL si PDL pentru europarlamentare?

Alex spunea...

Ovidiu a facut observatii corecte iar cine refuza sa vada asta inseamna ca e lipsit de rationalitate. Nu e un lucru neaparat rau pentru ca revolutiile sunt manate de sentimente, mai putin de judecati lipmezi. Oricum, speakerii de aseara mi-au lasat un gust amar. Nu au avut macar o urma de coerenta si de viziune in ce spuneau, impresia a fost ca au venit nepregatiti la examen si au aberat cat au putut din auzite pentru o nota de trecere. NU am auzit sa se povesteasca ce se intampla cu adevarat in acea tara si DE CE comunistii trebuie indepartati de la putere. Simplul fapt ca "tinerii" nu ii vor e o copilarie demna de atata atentie cat i-au acordat romanii prezenti in Piata. Adica minima.

Am fost in weekend in Moldova si am vazut o mica parte din viata de acolo. Am vazut cum infrastructura e la pamant, cum totul e lasat de izbeliste in toate sectoarele unde autoritatile ar trebui sa se implice. Am vazut oameni multumiti ca isi primesc pensia la timp, in loc sa isi doreasca ca toti anii munciti sa fie recompenasti macar decent la batranete. Am mai vazut cum multi tineri habar nu au boaba de romana sau nu vor sa o vorbeasca. Am vazut multi oameni care isi doresc o schimbare si au mers sa voteze pentru asta, plini de speranta. Am vazut doar o mica parte din Moldova, insa mi s-a spus ca ceea ce nu am vazut e si mai rau.
Despre asta ai fi vrut sa se vorbeasca aseara, cred ca asta trebuia transmis prin cele x televiziuni care au fost prezente si care ar fi transmis necenzurat aceste lucruri in lume.

Aseara am auzit preluate cam 90% din lozincile de acum aproape 20 de ani si consider asta o greseala. Comunismul din MOldova este infinit diferit de cel care a scos romanii in strada in 89, de aceea cele doua revolutii TREBUIE sa fie diferite si diferentiate. Cea din moldova trebuie sa fie una a mentalitatilor si perceptiilor, a asteptarilor de la viata.

Sper ca Moldova sa scape de cei care le ingradesc accesul la informatie corecta si necenzurata, care nu fac altceva decat sa manipuleze si sa fure din rasputeri.

Daca voi putea ajuta, o voi face.

Anonim spunea...

Nu-i adevarat. Eu sunt din Bucuresti si am mers ieri, 7 aprilie, in piata Universitatii si nu am simtit deloc ce scri tu aici, pe blog. Sunt SOLIDAR cu fratii din Basarabia. Nu mi-e indiferent ce se intampla acolo. Nu am mers in piata pentru ca am prieteni basarabeni sau sa fac poze. Esti TOTAL in eroare.

Anonim spunea...

Bine uite care este situatia , romanii (UNII) stau cu curul pe fotolii scriu timpenii , iar altii de peste prut se lupta cu o putere ciminala . Ajunge sa-l face-ti pe fratele mai mare fiindca ne-am saturat de tradari sau sunteti cu noi BASARABENII sau macar nu dezinformati , si nu scrieti aberatii , RESPECT pentru fratii ce ne sustin