miercuri, 28 octombrie 2009

Interviu cu fotograful Alex Galmeanu: E necesar un muzeu al fotografiei

Joi apare un nou numar al revistei Observator cultural unde este publicat si interviul luat fotografului Alex Galmeanu. Am discutat despre site-ul sau, www.muzeuldefotografie.ro, despre copyright-ul imaginii pe Internet si despre dragostea noastra pentru Bucurestiul vechi. Mai jos un preview, joi pun link catre articolul in-extenso. Cumparati revista de la chioscuri pentru a citi interviul si a vedea trei fotografii inedite din colectia Pompiliu Galmeanu.

"Blogosfera nu are încă putere

Am văzut că urmăreşti site-urile care publică imagini/ articole inedite cu Bucureştiul vechi - într-un articol citezi Rezistenţa Urbană. Ce impact au ele din punct de vedere al acţiunii, al apărării monumentelor aflate în pericol? Mişcă autorităţile în vreun fel?
Autorităţile nu cred că sînt mişcate în vreun fel, nu pot să menţionez nici un precedent. Blogosfera în sine nu are prea mare putere, nu încă. Dar pînă la urmă o avalanşă începe întodeauna cu o simplă vibraţie. Monumentele trebuie păstrate, este o necesitate. Bucureştenii încep să înţeleagă acest lucru. Sînt tot mai multe voci ce protestează. Ciudat este că mulţi dintre apărătorii oraşului sînt oameni foarte tineri. Veteranii capitalei dau dovadă de o nefirească indiferenţă [..]"

Citeste interviul integral

Niciun comentariu: