luni, 15 februarie 2010

Esecul Google Buzz comentat in Observator cultural

Am scris pentru numarul de joi al revistei Observator cultural un articol despre Google Buzz si reactiile starnite de lansarea sa. Am explicat ce facilitati aduce si care ar fi scopul Google cu acest nou serviciu.

"Lansarea Google Buzz a surprins pentru că de obicei Google anunţă din timp proiectele la care lucrează şi pe care urmează să le lanseze. Este posibil chiar ca lansarea să fi fost grăbită şi serviciul netestat suficient, nu tehnic, ci uman, din punct de vedere al reacţilor posibile ale userilor. Astfel, imediat după ieşirea pe piaţă, Google Buzz a fost criticat pentru gradul scăzut de confidenţialitate a datelor userilor conectaţi. Iar setările pentru limitarea accesului la informaţiile personale erau greu accesibile.

De exemplu, la conectarea prin Google Buzz, este creată automat o listă de prieteni dintre cei cu care corespondăm frecvent. Datele noastre şi mesajul postat în Buzz era văzut nu doar de aceştia, dar şi de cunoscuţii prietenilor, oameni cu care noi nu avem de-a face, ceea ce a determinat Google să ia măsuri şi să facă mai vizibile opţiunile de limitare a accesului la informaţiile unui utilizator şi la mesajele sale."

Textul integral, din Observator cultural: Google Buzz, deja un esec?

Niciun comentariu: