Săptămâna aceasta are loc Salonul Gurmand în mansarda Cărtureştilor, mai precis între 30 martie şi 3 aprilie. Evenimentul e tare fain, cu invitaţi diverşi, bucate pe alese, dar şi cărţi la preţuri reduse. Hai să vedem despre ce e vorba. La Cărtureşti, se citesc cărţi de bucate slăbite la preţ de post, au loc polemici pe marginea bucătăriei româneşti şi sunt împărtăşite din secretele vinurilor podgoriilor autohtone.
Din comunicatul despre Salonul Gurmand, mai citim că: "originea unor preparate care fac mândria bucătăriei româneşti, cum ar fi micii sau sarmalele, este deseori pusă sub semnul întrebării. Împreună cu Editura Humanitas vă provocăm să răspundeţi dilemei dacă există sau nu bucătărie autentic românească. Ne ajută să lămurim problema Valentin Uritescu, care şi-a împrumutat vocea pentru realizarea audiobookurilor Gastronimicele, cu reţetele năstruşnice ale lui Pastorel Teodoreanu.
Vedem apoi cum s-au raportat la tradiţiile culinare marketingul şi publicitatea locală într-o dezbatere moderată de antropologul Bogdan Iancu şi publicitarul Florin Dumitrescu.
Teoriile gastronomice se suţin însă numai printr-o bună practică în bucătărie aşa că i-am invitat la o demonstraţie culinară pe Viorel Copolovici care ne va îmbia gusturile cu un melanj de arome şi pe Ana Ponta care vine sa evoce mult iubita bucătărie a bunicii, cu dulapul ei plin de mirodenii şi reţete inventate pe loc.
Alături de o mâncare gustoasă stă bine, întotdeauna, un vin de soi ales. Ne vor ghida printre istorii şi viţe nobile oenologii unor cunoscute podgorii: Viticola Sarica Niculitel şi Domeniul Coroanei Segarcea. La desert degustăm ciocolată fină, creaţia maestrului Valter Bovetti, originar din Cuneo (Piemonte), ce a fondat în regiunea Perigord din Masivul Central Francez propria sa fabrică de ciocolată."
La târgul Salonul Gurmand sunt reduceri între 10% şi 20% la unele cărţi "bune de mâncat".
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu