joi, 24 iunie 2010

Noaptea de Sânziene, în livada vilei Minovici - 2010

Programată pentru joia aceasta, seara dedicată Sânzienelor în livada vilei Minovici se amână din cauza ploii pentru sâmbătă, 26 iunie 2010.

Noaptea de Sânziene se lasă de la ora 19.45, când preşedinta Asociaţiei Prietenii Muzeelor Minovici, Georgiana Pogoneanu, va rosti un cuvânt de bun venit şi va face referire la tradiţia populară a nopţii de Sânziene.

Apoi, de la ora 20.00, va avea loc festivitatea de premiere a concursului de eseuri "Valorile mele. Mod de întrebuinţare", urmată de un recital instrumental, "Glockspiegel", rondo din Sonatina de Beethoven în interpretarea Luminiţei Ihmatiuc, de la Filarmonica George Enescu.

De la ora 20.40 va putea fi urmărit baletul neoclasic, "Vis de Sânziană", iar de la ora 20.50, Teatrul de Copii Vienez va interpreta fragmentul îndrăgostiţilor din piesa "Visul unei nopţi de vară" de Wiliam Shakespeare.

La ora 21.00, soprana Felicia Filip va susţine un recital, iar de la ora 21.30 va avea loc o paradă de modă, semnată de studenţii de la secţia „Masterat Modă”, din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. >> via adevarul.ro

Foto: Arhiva ovidiudraghia.blogspot.com, 2009, Noaptea de Sânziene la Minovici

Un comentariu:

Costea spunea...

Interesantă tradiţie.
Apropo de art-noveau, am casa de pe Calea Griviţei pe care o să o pun la 10 am pe blog sub titlul Monumente în pericol (III) Art-noveau.
Îmi place blogul tău. Mă alătur şi eu celor ce te urmăresc :).