sâmbătă, 26 iunie 2010

O nouă librărie on-line românească, Elefant.ro

Am publicat în revista Observator cultural un material despre cea mai nouă librărie on-line românească, Elefant.ro:

"Contextul Bookfest 2010, eveniment off-line major pentru piaţa de carte din România, s-a dovedit prolific pentru mediul on-line. Săptămîna trecută am scris în această pagină despre lansarea www.mBooks.ro, librărie on-line cu carte electronică, iar acum anunţăm proaspăta lansare a unei noi librării deschise pe Internet: www.Elefant.ro. Am stat de vorbă cu Virginia Costeschi, director editorial al acestui proiect, despre modalităţile prin care se va impune pe piaţa de carte noul site, despre atragerea publicului şi despre ţintele de parcurs.

Încă o librărie on-line? Mai este loc pe o piaţă destul de aglomerată şi într-un an de criză? În plus, barometrul vînzărilor de carte la Bookfest 2010 arată îngrijorător.

Piaţa on-line de carte pare aglomerată, însă, dacă analizaţi cifrele de trafic şi activitatea majorităţii librăriilor on-line, veţi vedea că nu este deloc aşa. Este adevărat că există vîrfuri de vînzare şi perioade speciale în care cartea se vinde mai bine, însă piaţa on-line de carte din România încă poate primi noi jucători [...]"

Citeşte continuarea în articolul: O nouă librărie: Elefant.ro/ Dialog cu Virginia COSTESCHI, director editorial Elefant.ro

Niciun comentariu: