joi, 15 iulie 2010

ShortsUP Open Air la Uranus 144

Avem program sâmbătă seara, la Uranus 144. Filme scurte de vacanţă la ShortsUP Open Air, e ultimul eveniment ShortsUP din acest sezon cu o retrospectivă a celor mai populare scurtmetraje.

Cele mai populare scurtmetraje proiectate la evenimentele ShortsUP în 2009 – 2010 se întâlnesc sub cerul liber, în ultimul eveniment din acest sezon, înainte de vacanţă.

Dacă la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte de luna trecută selecţia au facut-o juriile internaţionale ale marilor festivaluri de film, la evenimentul de sâmbătă, publicul e cel care a ales, de-a lungul unui an de evenimente. Va fi un adevărat picnic urban, cu multe comedii, muzică live şi o sesiune de gătit sub cerul liber gustări „de iarbă verde”.

Cele mai multe filme din program sunt comedii, ca The New Tenents (r. Joachim Back, câştigător la Oscar) sau Heavy Metal Drummer (r. Luke Morris, Toby MacDonald, nominalizat la Premiile Bafta), dar şi drame amare de neuitat, precum Des morceaux de ma femme (r. Frederic Pelle, nominalizat la Cannes şi la Cesar Awards)

Evenimentul va începe cu un concert Jazzadezz, trupă românească din zona downtempo/ neo-folk, a cărei muzică, spune unul dintre membri, "nu trânteşte chitara de zid, nu-şi rade părul pe margini, lăsând creasta pe mijloc, ci vrea doar să scoată untul din sufletul celor care au nevoie de ceva pe pâinea seacă din farfurie”.

Biletele pentru ShortsUP Open Air de sâmbătă pot fi cumpărate în seara evenimentului, de la Cinema Uranus, şi costă 20 de lei. Acestea oferă acces la programul întregului eveniment, alcătuit din concert şi filme. Uranus 144 (fostul E-Uranus) este cinematograful în aer liber situat între Casa Poporului şi Piaţa de flori George Cosbuc (în spatele The Ark).

Program ShortsUP Open Air

Sâmbăta, 17 iulie, Cinema Uranus 144
21.00 – 22.00: Concert Jazzadezz
22.00 – 24.00: Cele mai populare scurtmetraje la ShortsUP in 2009 – 2010
21.00 – 24.00: Live Cooking de vacanţă

Niciun comentariu: