vineri, 2 octombrie 2009

Basescu, prin Guvernul Boc x 2, ofera un demo pentru Parlamentul unicameral

Basescu, aceasta superba bestie politica, a reusit prin injumatatirea corpului guvermului, o data cu acceptarea plecarii ministrilor PSD, sa ofere poporului scarbit de politica, deci si de presedinte, un demo la referendumul dorit pe 22 noiembrie 2009.

Stiu, fortez mult comparatia dintre ce ar fi cu un Parlament unicameral si situatia executivului din prezent, insa ideea de injumatatire se regaseste in ambele situatii. Plus aceea, altfel ipocrita, de reducere a costurilor, dar si a scandalurilor, prin reducerea numarului de guri zgomotoase si flamande.

In fapt, la ce asistam? Obsesia lui Basescu, asemenea unui dictator, este de a avea la picioare un partid unic [unic la guvernare], cu o larga majoritate, care sa-i asculte orbeste deciziile. Asta pentru ca in UE si in NATO nu se poate fara partide, altfel ne-am fi trezit si cu un referendum de desfiintare a lor.

A distrus PNCTD-ul - partid care acum il sustine pentru un nou mandat! A incercat sa inghita PNL-ul si nu a reusit decat sa rupa o halca. A incercat cu PSD-ul acelasi lucru, doar ca acest partid a rezistat in bloc - pana acum!

Din pacate nu exista o alternativa pentru Traian Basescu la alegerile din noiembrie, astfel ca va castiga linistit un al doilea mandat, ceea ce ne va aduce inca 5 ani de malaxare a clasei politice, atat prin actiunile lui pur distructive, cat si prin actele stupide ale acesteia, incapabila de reforma si de auto-reforma.

Le roi est mort, vive le meme roi! Asta vom striga cu pasapoartele in maini in seara zilei de 6 decembrie, dupa al doilea tur de scrutin.

2 comentarii:

Je spunea...

PNTCD (si nu PNCTD precum in corpul articolului !) - iesit din sfera politicii (cea care conteaza - citeste: cea care are acces la banii nostri !) din cauza tensiunilor interne - Basescu a fost cel care a produs declicul (este ciudat sa acuzi un om de ruperea unui partid care, consider ca nu a fost pregatit de o revenire la valorile impuse de un nene mai interbelic asa);
PNL - alt partid "istoric" plin de oameni care ii fac pe Bratieni sa se intoarca in mormant - iarasi nu este cazul ca un singur om sa fie acuzat de incercarea/partiala reusire de a rupe acest partid;
PSD - multe grupuri de interese care nu conteaza, in mod adevarat, decat pentru prea putini indivizi.

PS - nu sunt fan Basescu

Ovidiu Draghia spunea...

@ Je - da, am tastat gresit numele. Eu am fost fan Basescu, l-am votat, cred de 4 ori: de doua ori la primarie, o data ca presedinte si apoi la referendum - nu pentru mesaj, ci pentru ca socotit ca a fost demis neconstitutional. Dar m-a dezamagit crunt!