joi, 29 octombrie 2009

Men's Health are concurenta pe Internet: noul site Esquire

S-a lansat noul site Esquire, ceea ce nu e o noutate pentru mine dupa ce am comentat critic pe pagina lor de pe Facebook pe marginea vechiului site. Atunci au lasat de inteles ca se lucreaza la ceva si iata ca a aparut noul lor site. Ca design, arata foarte bine, dar...

CONTENT: doar ce este in revista, nimic creat special pentru site. Ce-i drept, putem comenta la finalul textelor puse pe net si putem acorda un rating articolelor.

INTERACTIVITATE: pe site, doar comentariile de la finalul articolelor. Stiu ca multi considera desuet forumul, dar el este inca necesar si util manifestarii comunitatilor - aici el lipseste. Altfel, avem legaturi catre Twitter si Facebook.

CAUTAREA: nu merge. Am cautat "esquire" si nu mi-a gasit nimic. Ok, nu apare in articole cuvantul, dar este in pagina de Abonamente. Nu e o rusine sa folositi intern Google, e chiar mai bine si nu mai omorati programatorii cu search engine propriu, de obicei prost pe orice site.

RANDOM articole fara link, in primul ecran. Altfel, ce rost mai au?

MENIUL: fain ca design, dar la maus over pe categorie ar fi normal ca sectiunea din stanga sa fie aliniata cu detaliul text + foto din dreapta, nu?


5 comentarii:

Theodor Manolache spunea...

Multumim de comentarii. Cu siguranta ne ajuta. Nu ne propunem sa concuram cu Men's Health. Site-ul este un POP si asta cred ca explica cumva faptul ca nu se ridica la asteptarile tale. Sper oricum sa reprezinte brandul intr-un mod decent, sa-i faca pe cei care poate nu stiu revista sa inteleaga despre ce e revista si sa vina catre revista pentru o experienta completa.

Ovidiu Draghia spunea...

Concurenta e buna, ajuta cresterea - asta ca sa scriu truisme. Cand am dat titlul ma gandeam strict la concurenta pe zona de comunitate, aici ar fi interesant sa veniti cu ceva misto. Sa fim seriosi, site-ul ca alter ego al printului si atat era o idee valabila acum niste ani buni. E firesc sa bagati si content in plus, e firesc sa dezvoltati o zona de comunitate - macar pe un forum, e firesc sa fiti activi pe site - dincolo de incarcarea unor articole din editia printata.

Theodor Manolache spunea...

ai dreptate, in zielele astea e bine sa faci tot ce zici tu. POP-ul ramane totusi un compromis intre a nu avea prezenta online si a avea un site dezvoltat ca la carte.

Ovidiu Draghia spunea...

Corect. Cine stie, o data facut acest pas poate fi continuat. Conditiile sunt sa puneti si ceva continut exclusiv online (text, foto si video) si sa adaugati un forum care in principiu se autoreglementeaza in scurt timp. Bafta! Va voi citi in continuare cu interes maxim.

donTed spunea...

ar trebui si continut doar pentru site. nu poti depasi concurenta fara.