luni, 2 noiembrie 2009

MONEY.ro l-a găsit pe Twitter pe autorul clonei traianbasescu.ro - pe bune?

Nebunie mare azi pe Twitter pe marginea site-ului www.traianbasescu.ro care il parodia pe seful statului - de fapt era o clona a site-ului oficial, www.basescu.ro. Dimineata, cand am trimis revistei Observator cultural articolul meu pentru saptamana aceasta despre contra-site-urile candidatilor la Cotroceni, traianbasescu.ro inca era operational.

Intre timp, staff-ul lui Traian Basescu a anuntat ca a reusit sa inchida pravalia - clona. Ea mai poate fi accesata via cache-ul Google. Bun. Un articol recent de pe Money.ro, site premium economic, informeaza ca a fost gasit autorul site-ului www.traianbasescu.ro, desi pe ROTLD nu sunt informatii in acest sens. Ia sa vedem.

Cred ca Money.ro da dovada de neprofesionalism pentru ca se lauda cu prinderea clonatorului: "MONEY.ro l-a găsit pe Twitter pe autorul clonei traianbasescu.ro" in titlu, pentru ca in articol sa urmeze o serie de speculatii, pertinente, dar... fara o dovada clara care sa permita afirmatia din numele dat articolului.

Potrivit Money.ro, autorul site-ului anti-basescu, traianbasescu.ro, este Phaim cu urmatoarele argumente: a scris primul pe Twitter despre pagina clona si are pe blog o serie de texte despre Traian Basescu.

Ok, de acord. Dar unde este dovada ca Phaim este autorul www.traianbasescu.ro? Chiar Money.ro recunoaste in text: "Coincidenţă sau nu, Phaim, posibilul autor al clonei traianbasescu.ro [...]" Fireste, Phaim este anonim: "Phaim nu şi-a relevat identitatea pe blogul său", ceea ce iar faulteaza titlul stirii.

Asa se invata la scoala de jurnalism?




3 comentarii:

Unknown spunea...

N-au inchis nimic. Vad ca inca merge siteul.

donTed spunea...

știi ce zic eu, să vină dan diaconescu și să facă anchetă. hai c-ar fi mișto de tot, ce elodia...

Ovidiu Draghia spunea...

Merge acum! Dimineata se deschidea site-ul clona pe care il vezi in cache-ul Google si in captura de la mine. Apoi a fost inchis. Iar acum are fix continutul site-ului oficial, basescu.ro, semn ca EI l-au gasit pe autorul clonei, altfel nu puteau pune mana asa repede pe acest domeniu.