vineri, 30 noiembrie 2007

1 decembrie, sarbatoare nationala invechita?



Am scris pe Ziare.com un articol in care imi exprim indoiala ca ziua nationala de 1 decembrie mai trebuie sarbatorita in contextul european de azi. Fara sa neg importanta Unirii, spun doar ca sarbatoarea are un iz nationalist si paseist in contextul desfiintarii granitelor, in cadrul UE. Plus ca multi romani trateaza cu maxima indiferenta aceasta zi. Poate ar trebui sa gasim o alta zi nationala de sarbatorit, eventual 1 ianuarie, ziua aderarii la UE.

Articolul complet, aici.

Sa ne relaxam urechile, la serviciu si acasa, cu Lastfm

De ceva vreme, ascult www.Lastfm.com. Ideea acestui site mi se pare foarte misto: scrii numele unei trupe, al unui muzician/ cantec; de obicei, gasesti usor toate bizareriile, iar player-ul integrat in site va rula piesa aleasa. Dupa ascultarea primei piese, urmeaza automat melodii similare ca gen.

Practic, fiecare cantec din baza lor de date are un tag si in functia de acesta, lastfm "stie" sa le lege una de alta.
In acest mod, poti asculta non-stop muzica, fara a sapa dupa un playlist kilometric. Enjoy!

miercuri, 28 noiembrie 2007

Prostitutie, Antena3.ro si BCR-ista cu cracii desfacuti

Asa cum era de asteptat, asta-noapte Realitatea.net a trecut in galop pe langa Antena3.ro. Imi scapa motivele aceastei cresteri uriase si sper sa nu fie ceva urat la mijloc...

Din pacate, Antena3.ro a uitat cu desavarsire care ii este menirea si care este publicul cu care se asociaza postul TV al carui subsidiar este. Azi am putut-o vedea, in multi "pizxeli" pe functionara unei banci care a pozat nud in sediul institutiei, in afara programului de lucru (probabil). Pozele erau necenzurate, cu un avertisment postat in titlu pe post de ancora! Fotografiile explicite nu trebuiau publicate din cateva motive:

- publicul Antenei 3 nu are legatura cu onanistii care dau click pe astfel de mizerii;
- pe o astfel de pagina (nu pot numi nici text, nici articol, "chestia") pot da click si minorii, iar avertismentul din titlu e mai mult o momeala pentru cei mici;
- sa nu uitam nici subiectul pozei: acea femeie a pozat goala, insa nu cred ca si-a dat acceptul ca pozele sa iasa pe Internet. Cum apare si fata ei, nu ar trebui sa scrie explicit ca tanti din poza vrea ca ele sa fie publicate?;
- in fine, e penibil, jenant si gretos sa pui pornache ca sa ridici... traficul. Vrei un site serios de stiri si vii cu ieftinisme dintr-astea. Vezi modele de succes: CanCan cu filmul oral Moni & Iri, Atacul cu pagina video cu minori, Neogenul cu video cu minori, iar acum, Antena3.ro da lovitura cu poze explicite care intra prin detalii in sfera pornografiei.

Sa va fie rusine, faceti de ras presa! In clipe d-astea, incep sa visez la reglementarea web-ului si la penalizari drastice.