luni, 9 august 2010

Poliţiştii din Barcelona... ineficienţi ca nişte miliţieni

La mijlocul vacanţei mele din Barcelona, am avut onoarea să intru în contact cu organele. Deja prietenii mei din România sunt sastisiţi de poveştile mele suprarealiste cu poliţia română, uite că am unele şi cu omologii eficienţi din Catalunia.

Mă aflam deci în vacanţă şi tocmai ce venisem din club cu nişte prieteni de acolo. Era 5 dimineaţa, ei stăteau lângă Barceloneta, deci invitaţia la baie în Mediterana era firească. Le-am lăsat pe fete, prietenele amicului francez, el a avut inspiraţia să-şi lase lucrurile de preţ la apartament, am luat un prosop şi duşi am fost la plajă.

Pentru cine nu a fost la Barcelona, plaja Barcelonata e cea mai apropiată de centru şi este populată chiar şi noaptea. Am lăsat lucrurile lângă apă şi am intrat pentru o bălăceală fără a scăpa din ochi lucrurile. Apoi am revenit pe prosop. Un ins dubios, pe bicicletă a trecut printre noi şi firul apei pentru a cere ţigări, iar în acest timp, din spate, invizibil, alţi inşi întindeau mâna după lucrurile noastre. Din păcate, au apucat să fure pantalonii mei în care aveam actele, banii şi telefonul. Fuga după ei nu a ajutat decât la condiţia mea fizică.

duminică, 8 august 2010

Voyage, voyages

Après Barcelone, je vis avec un sentiment étrange de manque de lien avec Bucarest, ville que j'iame malgré tout. J'ai un état de spleen ou de lihtis pour être balcanique, je ne pense qu'aux voyages qu'il faut quand même financer.

Pour cela je démarre en force lundi matin le projet de la méthode d'apprentissage ultra-rapide du français que je mettrai en ligne sur des sites dédiés vers la fin du septembre. Ce serait peut être cela la solution de ma liberté  et de pouvoir faire plus de voyages...

Déjà je rêve loin, Radoslav me parlait à Sitges des Indes et de son voyage lointain. Amar me parlait d'Afrique; de sa Tunisie... Je suis brûlé par l'intérieur du désir de voyager plus loin, le plus loin.