vineri, 8 februarie 2008

Calea Victoriei, inchisa masinilor in week-end

Partidul Verde vine cu o propunere de bun simt: inchiderea traficului auto pe Calea Victoriei, in week-end. Cred ca este o idee excelenta pentru ca atunci traficul poate fi preluat fara probleme de axa Lascar-Magheru-Balcescu-Bratianu si de Strada Buzesti.

Mai mult, ar trebui inchisa si Soseaua Kiseleff, in week-end, de la Piata Presei Libere, pe linia centrala, si apoi strada de la Arc la Piata Victoriei, complet.

Ideea verzilor este buna, insa miroase de la o posta a momeala electorala. Poate sunt eu defect politic, insa nu mai am incredere in niciun partid care vine cu vreo initiativa, cu alte cuvinte nu mai cred in inocenta propunerilor politice.

joi, 7 februarie 2008

HotNews - ultima ora devine ultima luna


HotNews "a renuntat" pentru cateva minute la rubrica de ultima ora pentru a ne readuce in memorie stiri vechi de cateva saptamani.

Interviu cu Dragos Novac, despre Roblogfest si bloguri in general

Asa cum am anuntat, astazi apare in Observator cultural interviul pe care i l-am luat lui Dragos Novac. Iata un scurt fragment:

Nasterea Roblogfest
Dragos, cum ti-a venit ideea unui festival al blogurilor romanesti?
La un grog cu niste prieteni, intr-o seara tirzie. Ne-am gindit ca ar fi misto sa aflam de alte bloguri interesante si asa s-a nascut ideea.

Are acoperire in realitate o categorisire a blogurilor? De multe ori, autorii lor abordeaza domenii diverse.
Da, are. Chiar daca subiectele variaza, multe bloguri au un core area pentru care te intorci sa le citesti.

Care vor fi noutatile aduse de editia din 2008 a Roblogfest?
Nu va mai fi doar vot popular, ci un sistem de vot dual popular si jurizat.
De ce s-a renuntat la Cel mai bun blog scris de cineva sub 18 ani?
Pentru ca nu cred ca virsta este un diferentiator atunci cind judeci valoarea unui blog.

Blogurile noastre sint in faza copilariei
Cum vezi tu zona premium a blogurilor romanesti? Sint in faza copilariei, a adolescentei sau au ajuns deja la maturitate?
In faza copilariei, evident. Inca nu exista o masa critica, iar segmentarea este foarte mare ceea ce mie mi s-ar parea premium altora li s-ar putea parea low.

Integral in Observator cultural, aici.

miercuri, 6 februarie 2008

Miscari in presa romaneasca: Dinescu si Hurezeanu la Cotidianul

Mircea Dinescu si Emil Hurezeanu vor veni in echipa Cotidianul, iar Robert Turcescu nu va mai ocupa postul de director general. Cristian Tudor Popescu ar putea ajunge pe sticla, probabil la TVR. Mai multe pe Ziare.com, aici.

marți, 5 februarie 2008

Super Tuesday in Statele Unite


Circa jumatate dintre statele americane se pronunta azi pentru selectionarea candidatilor republican si democrat la alegerile prezidentiale din noiembrie in Statele Unite, cu urmatoarea miza: cine va iesi invingator din duelul democrat Hillary Clinton-Barack Obama?

Foto: Le Figaro

luni, 4 februarie 2008

Emil Hurezeanu, transfer de la Romania libera la Cotidianul

Emil Hurezeanu va parasi Romania libera pentru a intra in conducerea editoriala a Cotidianului, potrivit Evenimentului zilei. Informatia a mai fost vehiculata in presa, insa se pare ca decizia lui Hurezeanu va fi pusa in practica in zilele urmatoare.

Carnaval Venetia 2008



Am fost la carnaval, in urma cu doi ani, insa atunci Venetia era destul de goala... Impresii de anul acesta si galerie foto, aici.

Foto: Tiberiu Crisan

Razboiul lui Charlie, un film slab cu monstri sacri



Am mers in week-end la filmul Razboiul lui Charlie, Charlie Wilson's War - in original. Dupa ce vazut Lions for Lambs, bunicel, iata ca am avut parte de un film similar ca subiect, insa mult mai slab. Tot Afganistan, tot despre cum se construieste strategia americana, tot cu dezvaluiri "senzationale" despre cum se face real politica intre statele lumii... Am iesit cu o singura idee in cap, dupa film: Vai ce a mai imbatranit actorul X. Unde X poate fi inlocuit cu Julia Roberts, Tom Hanks ori Philip Seymour Hoffman...

duminică, 3 februarie 2008

Bucurestiul vechi industrial, masacrat fara mila



Duminica mi-am petrecut jumatate din zi facand poze cladirilor ori resturilor de constructii din vechile fabrici din Bucuresti, construite prin secoulul XIX ori la inceput de secol XX. Iata un paragraf din articolul publicat pe Ziare.com:

"Reconversia Fabricii de Glucoza
Primul obiectiv a fost Hotelul Caro, aflat pe locul unde a functionat o fabrica de alcool, apoi celebra fabrica de glucoza. Proprietarii au ales sa renoveze o parte din cladiri, iar corpurile nou construite pastreaza stilul industrial, unde caramida rosie imbraca in totalitate cladirile. Pe latura cu Soseaua Fabrica de Glucoza sunt cateva cladiri in curs de demolare, insa pastram lauda utilizarii imobilului principal si a arhitecturii originare." Integral, aici.