vineri, 18 aprilie 2008

Programul metroului se prelungeste cu o ora, vinerea si sambata

In sfarsit, o veste buna din transportul bucurestean: Metrorex va prelungi programul de circulatie a metrourilor in weekend. Din 25 aprilie, programul de circulatie se va prelungi cu o ora in zilele de vineri si sambata.

Ultimele trenuri cu calatori vor pleca din Piata Unirii la orele 0.30, aceste trenuri avand legaturi in statia Basarab cu trenurile care circula pe Magistrala 4 si respectiv in statia Eroilor cu trenurile catre Industriilor.

Sper doar sa nu-l aud pe Ludovic Orban ca se lauda cu chestia asta!

joi, 17 aprilie 2008

Scandalos! Patriarhul distruge partial un monument

Am citit o stire care m-a scandalizat: scarile de la intrarea in resedinta Patriarhului Teoctist au fost demolate pentru a se face alte trepte. In mintea celor care au decis acest lucru, treptele erau probabil bantuite, doar asa se poate explica "scranteala" Patriarhului. Priviti cele doua fotografii din Click si fixati cu atentie balustrada si felinarele scarii! Acestea sunt istorie in acest moment. Cine oare si-a permis sa dea autorizatia de demolare?
Reactia BOR, aici


miercuri, 16 aprilie 2008

Mi-e scarba de Romania politica... Nimic nou

Am citit azi unul dintre cele mai bune texte, care emana scarba, neputinta si disperare pe marginea cloacei politice care ne intoxica de atatia ani:
"[...] PD-L a abandonat principiile care umflau piepturile candidatilor sai acum patru ani. Gasiti pe listele lor toate vietuitoarele din specia raului politic: traseisti cu namol in creier, penali optimisti, dinozauri foarte vii. Macularea listelor cu personaje detestabile ii obliga sa renunte la discursul purificator din 2004. De ce Falca de la Arad sau Gutau de la Valcea, ambii cu fulare portocalii si dosare penale atarnate de gat, ar fi mai buni decat Mazare de la Constanta? Cum mai face PD-L diferenta fata de PSD sau PNL? [..]
Ce ne propune fauna de mai sus? Epoca prosperitatii cladite pe amnezie si amnistie. Epoca prosperitatii fara memorie, morala, reguli si criterii. Orice candidat, cu unul sau patru dosare, obtine gratierea partidului daca aduce voturi si bani de campanie, daca este suficient de tare-n gura cat sa-si convinga alegatorii ca adversarul sau este si mai odios decat el insusi. In fond, ce este furtul? Calea cea mai scurta catre prosperitate. Prin urmare, cel care stie sa ajunga cel mai repede acolo, de ce nu ne-ar tari si pe noi dupa el? Daca tot suntem priviti ca o natie de hoti, de ce sa nu recunoastem asta si la vot? [...]" - fragment din articolul Prosperitatea fara morala. A treia epoca de ratare, de Dan Tapalaga.

Coke Live 2008 Festival se tine tot pe insula Lacul Morii din Bucuresti, intre 12 si 13 septembrie


Coke Live 2008 Festival se organizeaza anula acesta mai tarziu, pe 12 si 13 septembrie, tot pe Insula Lacul Morii. Bila alba este decalarea de avalansa de evenimente care au loc vara, desi exista riscul ca oamenii sa aiba portofelul gol, iar cea neagra este alegerea aceluiasi loc care nu a reusit anul trecut sa atraga prea multa lume din cauza vecinatatii negre - scuze pentru micul rasisim.

Bulevardul Diverta, de la Dalles la Eva, via Scala

Anuntam pe acest blog ca Diverta a cumparat fostul Magazin Eva. Inca o veste, miercuri, 15 aprilie: Diverta a cumparat si Librariile Noi. Prin urmare, si libraria de la Sala Dalles devine Diverta, ceea ce ridica la trei numarul locatiilor dintre Universitate si Romana. Cred ca piata de carte pierde prin acest proces de globalizare pentru ca libraria de la Dalles avea un specific interesant: o excelenta aprovizionare cu carte straina.

Este evident ca acest atu nu va aduce plusvaloare Divertei, pentru ca si aici se va aplica reteta (slaba spre zero pe carte straina) din celelalte magazine ale gigantului. Putem vorbi de Bulevardul Diverta pe linia actuala a bulevardelor Balcescu si Magheru. Pacat.

marți, 15 aprilie 2008

Politicienii nostri - muzicanti penibili de ocazie

Iata un fragment dintr-un articol scris pentru Ziare.com: [...] Avem doua categorii de menestreli in viata politica romaneasca: cei de ocazie, tip Ludovic Orban ori Gigi Becali, si cei cu certificat, Irina Loghin ori Copilul Minune. Ne oprim la clasa intai, muzicantii politici de ocazie. Ludovic Orban este celebru prin gafele sale si prin maniera originala in care tine in mana microfonul, intocmai ca un muzicant de carciuma. Am putea crede ca este indragostit de muzica, insa ar fi mai bine pentru urechile noastre sa se multumeasca sa o asculte [continuarea, aici]

Videanu recunoaste ca a distrus Bucurestiul

Primarul Videanu declarase intr-o conferinta de presa ca "a terminat" bulevardele Capitalei. Acum a mai facut o afirmatie sincera: "Am promis ca sparg Bucurestiul! L-am spart!" - declaratie la Antena 3, din 15 aprilie.

Targ de Florii la Muzeul Taranului