sâmbătă, 23 mai 2009

O Raspiua calduroasa, cu eugenia in dinti, oracolul in mana si Doctor Alban in urechi - FOTO

Am ajuns pe la 10 seara la Raspiua, partyul nostalgic. Luni o sa fie un video haios cu o intrebare rusinoasa pe Ziare.com si galerie foto. Pana atunci, cateva impresii calde: lume super multa, desi cam multa generatie abia nascuta in 90. Sau ne tinem toti ff bine si nu ne aratam varsta reala.

Spatiul nu prea a fost ok, dar daca organizatorii au vrut sa gustam lipsurile epocii de aur e ok: coada si spatiu mic la intrare, bude insuficiente, extrem de cald (era sauna). Una peste alta, La Raspiua era impresie de camin cultural - asa m-am simtit la Horezu in ante-numitul loc prin 98.

Dar nu conteaza ca era cald: atmosfera era misto, mentosanele alea mici se dadeau la liber, eugenii si pufuletii erau... Raspiua nu avea brifcor, inlocuit cu Ursus. Lumea tipa isteric la auzul hiturilor de demult cantate de Sandra, Doctor Alban, Real to Real s.a.

Mi-a placut coltul cu biroul si biblioteca retro, langa care trona un televizor mare cu milieu si peste era un peste ;p. Langa astea era o masa unde lumea completa un oracol si depana amintiri... Gata, maine dimineata plec in Vama, mai pun niste fotografii de la Raspiua, sug un mentosan... Si somn!








vineri, 22 mai 2009

Raspiua! Am cravata mea, pot sa mananc mentosane si sa beau brifcor

Diseara merg la Raspiua, stiti deja toti despre ce e vorba... Ne vedem acolo!

Michael Moore stie cine a declansat criza - VIDEO

Michael Moore lanseaza pe 2 octombrie 2009 un documentar despre actuala criza economica, scrie HotNews.

joi, 21 mai 2009

Spotul de promovare TIFF 2009 - VIDEO

Spotul de promovare TIFF 2009. Brokeback Miorita Mountain spot..

E.U. P.E. cine votez? - articol in Observator cultural

Peste circa trei săptămîni, pe 7 iunie 2009, au loc alegerile pentru desemnarea europarlamentarilor români. Întrebarea care ne bîntuie la fiecare scrutin este mai actuală ca oricînd: E.U. P.E. cine votez? Aş fi putut adăuga încă o întrebare legată de data alegerilor. O uitasem şi am găsit-o foarte greu pe site-urile electorale, care omiteau un mic detaliu: să anunţe cu litere mari cînd ne cheamă la vot! Citeste continuarea

marți, 19 mai 2009

Departe de lumea desinlantuita, in livada Minovici

Dimineata asta am stat la taclale cu Adrian Majuru in racoarea livezii de la Minovici. Am reusit chiar sa fac abstractie de zgomotul soselei, asurzit de ciripitul pasarilor. Din pacate, livada de langa Gara Baneasa este prinsa din doua laturi ca intr-o centura de cladiri noi, mari si inghesuite una-ntr-alta...

duminică, 17 mai 2009

Explorare urbana: Strada Mamulari, punct de referinta pentru comunitatea evreiasca

Duminica am fost intr-o plimbare pe strada Mamulari, crampei al zonei evreiesti de langa Piata Unirii. Este o strada amputata, cu cladiri noi pe o parte, lipsite de cel mai elementar gust arhitectonic, si cu bloculete interbelice pe a doua latura.

Tot aici, pe strada negustorilor de maruntisuri, se afla unul dintre muzeele ascunse ale Bucurestiului: Muzeul Comunitatii Evreiesti, aflat in vechiul templu. Din pacate, desi am tot vrut sa-l vizitez, am ratat ocazia pana acum... De fapt, si azi am venit prea tarziu, pentru ca la ora 13 se inchidea. Voi reveni, dar cel putin l-am admirat pe dinafara.

Apoi, pe drumul de intoarcere, am privit, in zona, alte doua cladiri importante pentru comunitatea de origine a extraordinarului Peltz: teatrul si Templul Coral - chiar asa, acoperit cu un mash care ii imita fatada aflata in renovare.

Din pacate, au iesit execrabil pozele, asa incat am luat de la wikimedia.org fotografia Templului.