vineri, 22 ianuarie 2010

Facebook ma plictiseste cu erorile lui

Facebook devine enervant cu atatea erori afisate in ultimele zile. Acum ca am facut curat si sunt fericit si organizat, am parte de jd'zeci de erori: nu pot posta comentarii, deveni fan/ adauga foto. Non stop mesaje de eroare! Facebook sucks!!!


Stiri proaste din Bucuresti

- CFR ar vrea sa introduca trenuri pe relatia Gara de Nord - Pipera. Distanta ar fi parcursa in 40 de minute, dar de ce un bucurestean ar lua trenul care il lasa in camp si nu ar lua metroul: o statie pana la Victoriei, apoi ar schimba cu metroul de pe magistrala 2 si ar merge pana la Pipera (15 min. max.)?

- Statuia lui Lenin din nou in Piata Presei. E pe bune, o fi temporar, o fi pentru un viitor Muzeu al Statuilor Comuniste, o fi o statuie noua, dar ideea e tembela.



- Pasajul Uniirii, din nou in reparatii. Mai e nevoie de comentarii? Nu e deloc clar daca e sau nu in garantie pasajul asta.

- Am trimis un mail RATB pentru a afla de ce nu circula pe Viitorului 16 si 5. Strada si linia noua de tramvai au fost inaugurate, des-panglicate etc. de catre Oprescu prin decembrie. Deci? Fireste, nu mi-a raspuns nimeni pana acum la mailul trimis marti.

- Ati remarcat ca duminica aproape toate casele de bilete sunt inchise, mai nou? Subliniez: si cele deschise de obicei, in trecut, de exemplu cele aflate la capete de linii, sunt oficial inchise. De ce? E gratis duminica pe RATB si nu sunt controlori?

Foto: Ovidiu Draghia

joi, 21 ianuarie 2010

Pompierii sting turturii de pe ghetarul Victoria

Acum cateva minute am facut doua fotografii in care am surprins o actiune mai rara, cred eu, a pompierilor romani: suiti pe o macara, curatau de turturi fatada Magazinului Victoria.



miercuri, 20 ianuarie 2010

Vai de fundu' presei online

Citesc zilnic elucubratii, articole cu greseli, cu inadvertente, in presa noastra online - viitorul luminos al presei scrise, salvarea ei etc. Daca as avea vreme, as face dimineata o revista a greselilor din presa. Iaca niste mostre proaspete:

In Adevarul, jurnalista Oana Balan relateaza despre blocarea in trafic a unor tramvaie, in Bucuresti. Articolul musteste de greseli ("blocatkă", "evenimnete", "Circulaţia tramvaielor 21 şi 5, din zona Obor a fost..." - uita sa inchida cu virgula apozitia etc.), dar leadul e delicios: "Mai multe tramvaie au fost blocate azi-dimineaţă în zona Obor din cauza unui macaz înfundat. Incidentul nu a fost soldat cu victime, iar pentru aproximativ 45 de minute tramvaiele au fost deviate pe Bulevardul Ferdinand."

Deci da, incidentul nu a fost soldat! Pardon? Dar ce-a fost? Maresal cumva? Oana stie mai bine ca noi ca macazul infundat e latent, cand te apropii de el sare la tine si te musca de mana. Adica poate face victime.

In Evenimentul zilei, Dan Arsenie traduce prost un articol despre orasele mai putin stiute ale Europei. Inteleg de la un comentator ca Dan nu schimbase Tchekov in Cehov, initial. Mai prost e ca s-a incapatanat sa pastreze numele de Antwerp, desi romana utilizeaza numele francez, Anvers. Chiar ma intrebam ce oras o fi asa mare in Belgia si nu aveam habar de existenta lui.

Tot in Adevarul, un titlu retard: "Se zbate între viaţă şi moarte după ce concubinul a înjunghiat-o cu sete de faţă cu copilul ei". Cititi leadul, redactat dupa manual:

"Femeia a fost găsită în locuinţă, într-o baie se sânge, fiind înjunghiată de mai multe ori în zona gâtului şi a toracelui. Principalul suspect al poliţiştilor este chiar iubitul femeii, acesta nefiind de găsit. Scenele de groază s-au petrecut sub ochii fetiţei de patru ani a femeii. Una dintre ipoteze este că acesta a fugit în Reşiţa, oraşul său natal." Care femeie, care 'acesta'?

etc.