sâmbătă, 15 decembrie 2007

Evenimentul zilei, site nou, beta


Risc sa fiu catalogat drept carcotas, insa noua site al Evz, beta, e inghesuit, neatractiv grafic, iar ActiveX-ul e de mare caracter. O fi cool, dar nu stiti ca multa lume refuza noul mail al Yahoo, pentru ca se incarca mai greu sau deloc pe unele browsere (Safari, pe Mac)? Incerc sa revin sambata cu alte observatii. Noul evz, aici.

vineri, 14 decembrie 2007

Presa, trasa de Videanu pe o linie de tramvai aflata in probe



Duminica, primarul Videanu invita presa la o plimbare cu tramvaiul 21. Am insa o temere: tramvaiul va circula pe o linie care se afla inca in probe (linia 21 va fi deschisa publicului abia joi). Oare domnul Videanu a pus gand rau presei care il iubeste atat de tare?

Foto: Gandul

joi, 13 decembrie 2007

Fat-Frumos din blog. Pe cand Ileana Cosanzeana, blogarita?

ColegEle s-au orientat catre bloggeri, dintre care vor sa-i aleaga pe cei mai sexy. Iata ce zic fetele: "Ele.ro te invita acum sa votezi cel mai sexy blogger din Romania! Sigur, poate nu arata chiar ca Brad Pitt, poate nu scrie la fel de bine ca Leonard Cohen (si nu luam in considerare vocea!) si inca nu are contul lui Bill Gates. Dar e "de-al nostru" si, cu atat ma mult, are dreptul la celebritate!

Lasa un comentariu in pagina LUI pentru a da de stire ca El este ALESUL. Si, daca vrei, spune-ne si motivele pentru care te-a "cucerit". Comentariul tau va fi echivalentul unui vot. Prin urmare, voteaza! Celebritatea barbatilor nu poate exista fara ELE. Acum ne poti ajuta sa demonstram acest lucru!

Incepand de astazi, 12 decembrie 2007, competitia pentru cei mai sexy bloggeri din Romania ramane deschisa pana in data 12 ianuarie 2008. Voturile voastre vor decide cei mai sexy 12 bloggeri ai tarii."

Iar Antena3.ro anunta ca printre cei inscrisi in concurs pana acum se numara Dan Andronic – consultant politic, Cristian Sutu – jurnalist la Cotidianul, Bradut Ulmanu – profesor la Facultatea de Jurnalistica, Dragos Bucurenci – jurnalist, Iulian Comanescu – analist media, Orlando Nicoara – directorul diviziei Internet MediaPro, Victor Ciutacu – redactor sef la Jurnalul National si Zoso...

N-ar fi cazul ca baietii sa initieze un concurs-raspuns: cea mai sexy bloggerita?

B’ESTIVAL isi schimba numele in B’ESTFEST


Incepand cu editia de anul viitor, festivalul B’ESTIVAL isi va schimba numele in B’ESTFEST. In 2007, B'ESTIVAL a fost invitat sa devina membru al comunitatii Yourope, asociatia in care sunt inscrise 40 dintre cele mai importante festivaluri europene (printre care si Exit Serbia, Lowlands Olanda sau Rock'n'Coke Turcia).

Tot in 2007, B'ESTIVAL a fost inscris in programul ETEP (European Talent Exchange Program), care se ocupa de promovarea tinerilor artisti europeni in cadrul festivalurilor internationale de top. B'ESTFEST 2008 se va desfasura in zilele de 4, 5 si 6 iulie, in cadrul complexului Romexpo.

miercuri, 12 decembrie 2007

Adriean Videanu minte cu sens unic



Iar l-am prins cu matza-n sac pe primarul Videanu. Marti a declarat ca Bucurestiul are 70 de strazi cu sens unic, proaspat decis in 2007. A mai zis si ca a facut circa 100 000 de mii de noi locuri de parcare, insa e mai greu de verificat cifra. Strazile unice insa apar intr-un minunat pdf si, fireste, apar doar acolo pentru ca pe teren situatia e alta. Pdf-ul este un proiect care urmeaza sa fie implementat, desi sper ca unele informatii sunt simple aberatii, cum ar fi sensul unic dinspre Aviatorilor catre Piata Victoriei, in conditiile in care avem sens unic spre Victoria pe Kiseleff. Mai multe, pe Ziare.com, aici.

Foto: Catavencu

marți, 11 decembrie 2007

Dor de Vama...



Afara e o vreme infecta... Ploaie marunta, vant, ceata, noroi sau mazga pe jos... Ma uit peste pozele de la mare de anul asta si ascult Vama Veche, via YouTube.

luni, 10 decembrie 2007

Iar Prigoneste Realitatea pe net

Din greseala, am tastat realitatea.ro... Insa nu m-am corectat, stiind ca ma va duce la realitatea.net. Insa, surpriza: mi-a aparut mesajul: Internet Explorer cannot display the webpage. Buun. Da ia sa vaz eu ce se intampla cu .tv, domeniul vechi: alt mesaj, de data asta intr-un index: It works!

Sapand un pic, imi confirm mie adevarul (nu secretul) lui Polichinelle. Pentru realitatea.ro whoisul este:
domain-name: realitatea.ro
description: Silviu Prigoana
description: sos. Dudesti Pantelimon nr. 4 - 6
description: Sector 3
description: Bucuresti
description: RO
nameserver: ns.sipcad.com 82.78.77.100
nameserver: ns.rosal.ro 217.156.97.130
etc.

Iar pentru realitatea.tv:
Domain Name: REALITATEA.TV
1Registrar: ENOM, INC.
Whois Server: whois.enom.com
Referral URL: http://www.enom.com
Name Server: NS.SIPCAD.COM
Name Server: NS.ROSAL.RO
Status: CLIENT-XFER-PROHIBITED
Updated Date: 06-jun-2007
Creation Date: 14-may-2001
Expiration Date: 14-may-2011

Deci, domnu' SOV, desi a luat ceva banuti de la Petrom, n-a cazut la pace cu domnu' tatal lui Maximus. Desi acum ceva vreme domeniile amintite duceau cuminte catre realitatea.net... Sper ca Vantu sa se miste ca gandul si sa fie pe faza in 2011, sa-si ia el repede .tv-ul.

O noua ceainarie Vasiliada in Bucuresti



Pentru cei care iubesc ceaiul La Metoc ori cel de la Cotroceni, precum si etajul Librariei Vasiliada... Ei bine, acestia mai au un motiv de bucurie: o noua ceainarie Vasiliada, pe Calea Victoriei, fix vizavi de Palatul Cantacuzino - Muzeul George Enescu. E deschisa pana la 10 seara, duminica chiar pana la 11 si nu este deloc aglomerat.

Au acelasi ceaiuri bune, smochine si curmale ori biscuiti care merg de minune cu bautura fierbinte... Iar Tudor, "seful" locurilor, mi-a dat o veste buna: la vara se redeschide Metocul. Abia astept sa beau un ceai sub dafini, cu tinda casei la cativa metri...

PS: Si da, nici aici nu se fumeaza! Ceea ce este excelent.

Lions for lambs



Am vazut sambata un film foarte interesant, propaganda pentru... anti-propaganda americana (visul american, forta spionajului, inteligenta politicii - toate sunt facute praf in niste dialoguri taioase). Filmul are tensiune, desi ca actiune nu este deloc dinamic. Insa cei interesati de filme politice bine "scrise" vor urmari filmul cu sufletul la gura.