sâmbătă, 8 mai 2010

La Cool Cat - Petrecere caritabilă cu tema Pink Floyd

Sâmbătă seara de la ora 10 are loc la Clubul Cool Cat din Bucureşti o petrecere caritabilă oragnizată de Centrul Ceh, cu tematica Pink Floyd. Intrarea se va face doar pe bază de... jucării, haine pentru copii, cărţi de poveşti etc.

Mai întâi. pe peretele exterior Cool Cat vor fi proiecţii din concertele Pink Floyd, iar pe la 1 un party cu muzică ´90s. Ma jos, o explicaţie privind motivul pentru care sunt strânse jucăriile.

"Satul Slon, aflat in judetul Prahova, la 70 de km de Ploiesti pare un sat ca oricare altul. Daca te-ai afla doar in trecere, privind doar oamenii instariti din acest sat, n-ai reusi sa intelegi ca ‘peste deal’ exista aproximativ 100 de familii aflate in dificultate, fara curent electric, fara drum de acces, fara scoala si fara cele necesare unui trai decent. Am fost acolo, un grup de prieteni si cel mai mult ne-au impresionat copiii. Au venit la noi, ne-au zambit si ne-au convins sa mai venim o data. De data aceasta insa, nu ne vom afla doar in trecere: vom merge pentru a-i face sa zambeasca de ziua lor."

Ne vedem la 10, la Cool Cat, pe strada Gabroveni, lângă Lipscani.

miercuri, 5 mai 2010

Paris / Design en mutation, la MNAC, din 5 mai

Azi, 5 mai 2010, la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) din București, 10 dintre cei mai interesanți designeri parizieni ai generației lor vor prezenta obiecte-cadre ale viitorului, într-o expoziție al cărei curator este Michel Bouisson ce studiază transformarea spațiului cotidian.

"O etajera (WaAz), pe care daca lasi un CD sau o carte, ti le citeste. O lampa cu energie lunara. Un plamin domestic (O) care genereaza oxigen pur. Un hotel-balena suspendat (MANNED CLOUD) care parcurge lumea fara sa polueze atmosfera. Acestea sint obiectele viitorului. Este cit se poate de evident ca, mai devreme sau mai tirziu, o revolutie la scara mondiala a mediului inconjurator va avea loc, sustine Michel Bouisson, curatorul expozitiei.

Designerii François Azambourg, Ruedi Baur, François Brument, Jean-Louis Fréchin, Olivier Gassies, Mathieu Lehanneur, Jean-Marie Massaud si cele trei colective pariziene – Delo Lindo, EDF R&D Design si Machin Machin – se plaseaza pe pozitia de ''agenti de transformare'' intr-o lume in schimbare si propun solutii mizelor ecologice, energetice si economice ale viitorului. Ei proiecteaza alte directii de a imagina obiectele care ar putea crea cadrul in care traim.

duminică, 2 mai 2010

Să-ţi fie ruşine, Lucian Mândruţă! (VIDEO)

Sâmbătă. claustrat în casă, am butonat telecomanda până am ajuns la Antena 1 pe care de altfel nu o urmăresc de obicei - şi niciun alt post cu reclame. Ce să văd? Lucian Mândruţă în genunchi în faţa lui Adrian Năstase, la ferma acestuia de la Cornu.

Ştiu de parodia lui de emisiune, Pâine şi Circ, ştiu că era o joacă, însă acel Mândruţă pe care-l ştiam de când am lucrat la Antenă şi pe care-l citesc prin reviste avea cojones şi bun simţ. Pretextul scenei era dorinţa lui Mândruţă de a deveni cavaler de Cornu, ceea ce a şi obţinut. După care a urmat, tot flexat, un "Mulţuesc seniore" sau ceva de genul.

După prăbuşirea modeluui de familist care ţine de viaţa lui privată, s-a dus naibii şi caracterul. Să-ţi fie ruşine, Lucian Mândruţă!

VIDEO Pâine şi Circ (în prima parte sunt secvenţele de la Cornu)