vineri, 5 iunie 2009

Casa distrusa pe Icoanei 13

Inca o casa, renovata recent !!, a fost distrusa in zona protejata Icoanei, in apropierea bisericii si a Scolii Centrale. Casa de pe Icoanei 13 fusese renovata in urma cu cativa ani si parea ca va gazdui multe generatii, cu un proprietar responsabil. In Bucuresti, casele sunt perene, probabil ca ar trebui sa ne inghitim frustrarile si sa acceptam ideea asta. Daca vedeti o casa frumoasa, noua sau veche, chiar nu conteaza, filmati-o, faceti cateva poze si traiti clipa pentru ca nu stiti daca a doua zi o veti reintalni! De remarcat la defuncta casa faptul ca isi purta cu mandrie numarul 13 intr-un spatiu nefiresc, sus, imediat inainte de primul nivel! Se pare ca nu i-a purtat noroc...



marți, 2 iunie 2009

Marlanul e la putere (Video)

Am asistat recent la o dezbatere foarte interesanta, prilejuita de lansarea cartii istoricului Adrian Majuru, Destin Valah, in compania a doi invitati: Razvan Ion si Stelian Tanase.

S-a discutat mult despre valahul urban din ziua de azi, despre radacinile lui, despre originea rurala a multora dintre orasenii care populeaza periferia ori ghetoul citadin. Concluzia a fost una amara:



Articolul este publicat pe Ziare.com.