sâmbătă, 8 decembrie 2007

Bucurestiul, distrus de incendii, cutremure, Ceausescu...



Am scris un articol pentru Ziare.com despre nenorocirile care au lovit Bucurestiul in ultimele sute de ani. Am identificat trei mari clase: incendiile, cutremurele si Ceausescu - ultimul fiind de departe cel mai distructiv. Iar dupa '89, alesii au condus orasul, insa nu au vrut sa-l administreze. Mai are vreo sansa Capitala, in conditiile in care multi locuitori se gandesc sa plece? Articolul, aici.

Romania pe harta Yahoo!

Via Pahomi: Yahoo se va lansa in Romania, in parteneriat cu trusturi media locale. Potrivit lui Marius, a existat deja o intalnire cu un puternic trust romanesc - sa fie Media PRO-ul? Sa fie Realitatea - Catavencu?

Marius scrie pe blog ca a aflat informatia in cadrul unei intrevederi private pe care a avut-o la Londra cu Toby Coppel, Managing Director Yahoo! Europe.

Yahoo ar dori sa intre direct pe piata romaneasca pentru a profita de popularitatea de care se bucura, in special serviciul sau de messenger, utilizat la noi de circa 95% dintre internauti.

vineri, 7 decembrie 2007

Apropo.ro, un Mediafax vopsit care isi rateaza publicul


Orlando a mai lansat un site, e vorba de noua versiune a portalului Apropo.ro - beta. La prima vedere, este un soi de Mediafax cu niste culori, aruncate pe ici pe colo - vezi meniul. Nu-mi place headerul care are fix in mijloc un camp enorm de cautare, pe model Yahoo, iar logoul este rece, smileul care inlocuieste ultimul "o" din Apropo este sinistru cu acel fond gri.

Nu inteleg foarte clar care este targetul acestui portal. Vechiul site avea ca tinta clara, prin content, tinerii. Acum lucrurile nu mai sunt la fel de evidente. Sunt aruncate de-a valma chestiuni care tin de un portal generalist si nu de unul de entertainment, iar casetele nu sunt editabile. Da, pot minimiza casetele de stiri din mijloc, insa la ce bun daca nu le pot inchide de tot sau muta? De fapt, dupa logare ma asteptam sa-mi pot edita mainul! Insa aceasta nu se poate.

Una peste alta, Apropo este un portal rece, impersonal, generalist si isi rateaza targetul probabil: tinerii. E prea sec, iar selectia stirilor arata ca se pun cu ghiotura, fara cap: pe main pot citi ca Dan Iosif a fost decorat de Basescu; genial, sunt sigur ca un pusti de 14 ani va da click instant pe stire... Nu pentru adolescenti ai facut, Orlando, serviciul de free sms - unul pe zi, si cu advertising (sic!), plus mailul de 2 giga?

Ori proiectul a fost incropit, repejor, intre alte cateva, ori s-a facut rabat de la directia originara ca sa iasa portalul mai repede. Doar Orlando poate lamuri chestiunea...

Bardul Vadim despre bradul din Unirii



Bardul V. C. Tudor a nascocit cateva versuri de suflet despre bradul din Unirii:
"O, brad de fier! O, kitsch nebun! L-ai curentat pe Mos Craciun".

Aici, desi de obicei nu sunt de acord cu el lider maximo, i-a zis-o bine lui VideaNU!

Foto via mirelarus

Cristian Tudor Popescu si pleaca si ramane in varful Gandului

Romania libera scrie ca: "Marius Nitu, in prezent redactor-sef adjunct al cotidianului Gandul, va fi noul director al publicatiei, a confirmat, joi, pentru Business Standard, Cristian Tudor Popescu, director al cotidianului inca de la infiintare. CTP nu a oferit mai multe detalii cu privire la aceasta numire."

Am deschis si Standard si am citit asta: "Marius Nitu, in prezent redactor-sef adjunct al cotidianului Gandul, va fi noul redactor-sef al publicatiei, a confirmat, ieri, pentru Business Standard Cristian Tudor Popescu, directorul cotidianului. El nu a oferit mai multe detalii cu privire la aceasta numire."

Concluzia: un redactor neatent de la Romania libera il demite cu de la el putere pe Cristian Tudor Popescu, din functia de director al cotidianului Gandul. Deci, stire falsa, CTP ramane director!

UPDATE: Intre timp, Romania libera a corectat prostia.

De ce supunem Bucurestiul la perversiuni si tortura?



Bucuresti. Oras murdar. Oras aglomerat. Oras cu mitici (mitocani). Oras fara piete publice. Oras fara zone turistice. Oras fara locuri de parcare. Oras cu cartiere-dormitor. Oras cu autoritati incompetente. Oras cu borduri noi, dar proaste. Oras cu caini vagabonzi. Oras cu un brad-schelet-record care emana 100 de tone de CO2. Oras cu... De fapt, ce incerc sa spun este: Bucuresti. Oras fara...

Primarii si consilierii sunt o categorie aparte de bucuresteni-tortionari. Ei, "cu painea si cutitul", contribuie cel mai mult la desfigurarea Bucurestiului, la uratirea lui, la betonarea spatiilor verzi, la uciderea lenta, pana la urma, a celorlati locuitori. Ei ne fac sa ne enervam zilnic in trafic, in aglomeratia crunta din RATB, pe strada cand, ca pietoni, nu putem circula din cauza masinilor parcate aiurea...

Nici locuitorii nu sunt inocenti. Din cauza stresului cotidian, devin agresivi si, de multe ori, nervii sunt varsati pe propriul oras. Bucuresteanul isi supune orasul unor perversiuni urbane variate: de la vopsirea casei sale in culorii curvilinii, la constructia de imobile langa case vechi ori monumente istorice. Tot el, accelereaza nervos si inutil in timp ce sta la semafor, aruncand un plus de noxe in aer, tot el isi scuipa orasul, la propriu, il murdareste, il injura...

Ce-ar fi sa gandim orasul asta napastuit ca pe o fiinta vie, macar pentru o clipa... Am realiza ca il chinuim si ca ne batem joc de el, in loc sa incercam sa ne bucuram de el, in el... Am avea enorm de castigat...

Am ilustrat articolul cu fotografia Muzeului de Arta Medievala Minovici, de langa Gara Baneasa, in curtea caruia a rasarit o superba cladire de beton. Si in spatele caruia se afla cladiri de sticla care adapostesc zeci de birouri.

Cat ne mai suporta acest oras?

Foto © Marius Samoila (Caligraf)


joi, 6 decembrie 2007

Blana, cea mai graffiti revista urbana



Asociatia Cultural Urbana ne invita vineri 7 decembrie, orele 19.00, la lansarea revistei de cultura urbana si sporturi extreme BLANA, in Muzeul National de Arta Contemporana - MNAC din Bucuresti (Mediateca).
Revista BLANA este o publicatie care sustine si prezinta platforma generala a unor stiluri de exprimare tipice culturii urbane sau a sporturilor extreme.

Subiecte ca: graffiti, street art, skateboarding, snowboarding, rollerskating sunt principalele directii pe care autorii articolelor va invita sa le parcurgeti. Pe langa prezentari de expoziţii de street art sau skate art, reportaje despre graffiti, concursuri de skateboard, de snowboard, revista propune si interviuri cu reprezentanti de seama ai acestor domenii. Mai mult decat atat subiectele abordate nu se limiteaza doar la peisajul Bucurestiului sau al Romaniei, ci se extind la nivel international.

Moromete, chemat in blogosfera pentru reforma agrara

Taranul roman este invitat sa devina blogger sau, cel putin, comentator pe bloguri. Aceasta dupa ce Mariann Fischer Boel, Comisarului UE pentru Agricultura, i-a invitat pe fermierii europeni sa ii trimita sugestii direct pe blogul sau, blogs.ec.europa.eu/fischer-boel. Am accesat adresa, fiind curios sa aflu daca Moromete a dat dezbaterea duminicala din Poiana lui Iocan pe chatul cu bloggeri. Articolul complet, pe Ziare.com, click aici.

VideaNU. De ce-mi urasc primarul pe care, ca un bou, l-am votat


DA, DA. Nu te mai suportam draga domn primar. Nu te mai vrem. Avem deja fantezii cu matale nu mort, nuuuu, ar fi prea simplu. Chinuit. Zilnic. Apoi hranit pentru a te putea tortura in continuare. De ce te urasc eu? Pentru ca in 3 ani nu ai reusit sa construiesti nicio parcare subterana. Pentru ca nu ai reusit, cat inca erai amic cu PNL, sa fortezi trecerea metroului la Capitala, astfel sa se inceapa cele doua magistrale extrem de importante: Drumul Taberii - Pantelimon si Piata Victoriei - Otopeni.

Pentru ca lucrarile din trafic se fac haotic, termenele de executie sunt mai multe decat generoase. Pentru ca lucrarile s-au facut mai mereu prost. Vrei exemple?
Iti dau exemple: Bulevardul Poligrafiei s-a refacut direct pe pietris fara fundatie de beton; motiv pentru care prima banda de pe ambele parti se surpa mai mereu si apar petice. Polona are capacele de pe mijloc mult mai inalte decat nivelul asfaltului; bonus, a aparut o groapa prost astupata aproape de intersectia cu Eminescu. Prost s-a lucrat si pe Ion Ionescu Sisesti, tot fara fundatie de beton.

Prost s-a lucrat pe Stefan cel Mare, unde se simt o groaza de denivelari, asfaltul a crapat deja, iar canalele nu sunt aduse la nivel.... Mai am exemple, Videne...
Lipsesc sensurile unice, nu ai facut in 3 ani coordonarea inteligenta a semafoarelor... Iar RATB-ul pe care il promovezi e plin de putiferi pe care controlorii nu ii deranjeaza, desi regulamentul RATB prevede clar ca imputitii pot fi coborati si amendati!

Iata si un blog simpatic: antivideanu.blogspot.com.

Oamenii mai animale decat cele mai crude bestii

Cateodata imi urasc semenii, cand vad ca sunt mai cruzi decat unele animale de prada. Daca aveti inima puternica, dati click pe linkul de mai jos... Multumesc Alin - timos.ro.

Film cu animale chinuite

miercuri, 5 decembrie 2007

Elodia traieste bine mersi in Franta si e lesbiana

Am gasit un articol mic si simpatic in Le Figaro. Elodie se judeca cu statul francez pentru a obtine un concediu paternal... ea fiind lesbiana.

"Elodie, 31 ans, réclame un congé paternité pour Basile, 3 ans et demi, l'enfant que sa compagne, Karine, a porté après une insémination artificielle en Belgique. Ce congé lui a été refusé par l'assurance maladie de Nantes puis par le tribunal des affaires de sécurité sociale (Tass) de Nantes le 20 mars 2006."

Cristi Ditoiu ramane (doar) Acasa

Cristi Ditoiu nu intentioneaza sa preia locul lasat liber de catre Vlad Stan la Vodanet. Cristi a explicat pentru Adplayers: "Am treaba pana peste cap la Acasa.ro si nu as intelege nevoile unui site de femei condus admirabil de catre Anne Matea; Sunt indeajuns de multe probleme de rezolvat la Acasa.ro in 2008. Dupa ce Acasa.ro isi atinge obiectivele, mai vorbim". Iar obiectivul numarul 1 este prima pozitie intre portalurile romanesti, in maxim trei ani.

Vlad Petreanu, pe sticla, la Realitatea, din 2008



Se poate spune ca pleaca ultimul mohican al Antenei. Si pleaca acolo unde s-au indreptat in ultimii ani mai toti greii din Antena: la Realitatea TV, acolo unde banii ar fi mai multi decat in Antena si unde si sculele de productie ar fi mai bune. L-am intrebat pe Vlad Petreanu, pentru Ziare.com, daca poate confirma plecarea sa catre Realitatea TV si am aflat ca a primit o oferta tentanta pe care ar putea-o onora, daca negocierile se incheie pozitiv. Potrivit Evenimentului zilei, Petreanu ar urma sa fie editor prezentator al stirilor de seara, pe tronsonul 18 - 24, chiar din ianuarie. Interesant, pentru ca Vlad parasise din proprie initiativa sticla - mai intai Emisiunea 7 Zile, apoi Jurnalul 21 al Antenei 3. Articolul complet, Vlad Petreanu vede Realitatea si pleaca, aici.

Esti blogger? De Craciun ai un brad de plantat!

Stirilocale.ro si BrazideCraciun.ro te invita sa scrii despre orasul tau. Brazii provin din pepiniere specializate din Danemarca si sunt transportati in conditii optime. Stirilocale.ro si BrazideCraciun.ro ofera un brad pe saptamana incepand de astazi (5 decembrie a.c.) pana pe 24 decembrie a.c. Specialistii de la BrazideCraciun.ro, trimisi de Mos Craciun o sa decoreze special al treilea brad pentru bloggerul castigator.

De asemenea, brazii castigati de bloggeri sunt livrati gratuit la domiciliul castigatorului de echipa BrazideCraciun.ro. BrazideCraciun.ro este singurul serviciu complet de comert electronic dedicat brazilor pentru Craciun! Poti sa alegi un brad cu inaltimea cuprinsa intre 0,5 si 10 metri sau chiar unul realizat manual.

Bloggerii pot posta articolul pe pagina lor, iar apoi sa il pot promova pe Stirilocale.ro la sectiunea "articolul cititorului". Toti care isi vor promova articolul despre comunitatea locala pe site-ul nostru vor participa la tragerea la sorti saptamanala pentru bradul de un metru si jumatate (cu radacina, in ghiveci).

marți, 4 decembrie 2007

Expozitia „Spatiu si Telescoape” – la Bucuresti



In perioada 06 - 09 decembrie 2007, la Palatul National al Copiilor (PNC), in foierul intrarii principale, are loc prima editie a Expozitiei Spatiu si Telescoape, un proiect care va permite publicului larg atat sa intalneasca profesionisti si amatori din domeniul astronomiei cat si sa cunoasca noile realizari tehnologice din lumea telescoapelor puse la dispozitia amatorilor respectiv sa vizioneze si/ sau sa achizitioneze telescoape ORION si produsele NASA expuse.

Intrarea e libera.

duminică, 2 decembrie 2007

Poze Tiesto Elements of Life - Live la Bucuresti, Sala Polivalenta







Nu stiu daca sunt primul dement care, numa ce a ajuns acasa, pune fotografii de la concertul senzational al lui Tiesto, Elements of Life , in loc sa se culce. Sunt rupt, am topait 5 ore. La varsta mea e cam greu... Insa cum sa stai locului cand Tiesto pune Traffic, Lethal Industry, Love comes again... Asta dintre "vechiturile" lui Tiesto...

Un mare minus: Nu pricep de ce Tiesto nu a pus si remixul la Soare, al celor de la Sistem. Cum naiba sa vii tu Tiesto in Romania si sa nu strecori macar un fragment din bucata asta? Era sala in delir si mai si daca mixa Soare...

In rest, super... Tineret la greu, undeva intre 14 si 24, asa ca m-am simtit "decan de varsta", printre cei veniti la concertul lui DJ Tiesto, Elements of Life.

Fragment din showul de la Polivalenta, Lethal Industry:


Alte poze, pe Beatfactor.