sâmbătă, 13 decembrie 2008

Bouldering si pasiune

Azi am simtit pentru prima data bucuria autentica a schimbarii proiectului pentru care lucrez. Am mers la competitia de catarare pe panouri, Mos Craciun e boulderist, si am vazut nu atat concursul, cat pasiunea unor oameni pentru un sport de nisa, niste oameni care au ales sa-si peatreaca timpul liber (si) facand asta.

Cati oameni, tineri ca si cei de azi, nu o ard aiurea sambata/ duminica, de multe ori murind de plictiseala si varsand din veninul plictiselii si vietii terne altora din jur. Si asta discutam deunazi cu un tanar prieten care joaca de mic hochei: tot mai putina pustime se apuca sa faca sport de performanta ori, iata, sporturi de nisa.

Imi place ca lucrez Xtrem pentru ca, iata, altfel nu m-as fi aflat sambata asta in acest spatiu, pe o scena cu panouri de catarat, cu oameni care traiau boulderingul, cu concurenti prieteni care se incurajau si se ajutau/ sfatuiau cum se urce pana in top.

Articolul scris in ceainaria GreenTea e aici, cu niste poze.


joi, 11 decembrie 2008

Pozele comunismului, gratuit pe Internet

Putem vedea si descarca gratis dintr-o baza de date uriasa poze (fotografii/ imagini) din timpul comunismului. Linkul pe care vi-l dau are inclus un motor de cautare, instructiuni de utilizare etc. Aici, fotografii din timpul epocii comuniste, de la imagini cu Gheorghe Gheorghiu Dej la Nicolae Ceausescu si congresele sale.

Inmormantare Gheorghe Gheorghiu Dej:



Sursa: Fototeca online a comunismului romanesc, #A001

Despre bizonii din trafic si site-ul deanpulea

Sunt un ins naiv si un sofer bizar, in sensul ca practic politica justitiei ponderate in traficul- jungla din Bucuresti. Recent am trecut prin urmatoarea faza: venind pe Drumul Taberii dinspre Razoare, am intrat pe Compozitorilor (1 mMi), apoi am vrut sa cotesc dreapta pe aceeasi strada in directia defunctei Tricodava.

Fix dupa colt pe banda a doua si singura ramasa pentru circulatie in directia amintita era oprit un taxi fireste cu avariile si fara sofer. L-am depasit pe contrasens pe bizon, insa, aici a intervenit justitia ponderata si cu impuls de autoconservare, l-am claxonat un pic in semn de protest. Mi-am continuat drumul, am trecut de Tricodava cand m-am trezit urmarit de bizon.

L-am lasat sa ma depaseasca, s-a bagat in fata mea, m-a injurat si ma gandeam resemnat, ciobano-mioritic, ca va iesi cu bata din masina. La primul semafor, fiind in fata mea, mi-a dat insa o altfel de lectie: nu a plecat la verde, m-a blocat cu alte cuvinte si, la rosu, a accelerat si el.

Consider ca am procedat corect si, vorba unui blogger, bine ca nu am o arma ca tare ma tem de ce as face cu ea in situatii de-astea.

Pana una alta, avem campanii peste campanii contra miticilor din trafic - da, mitocanii din Bucuresti merita eticheta asta data de ardeleni prosteste TUTUROR bucurestenilor. Si uite si un site misto fix despre nesimtitii care parcheaza te miri unde: deanpulea.blogspot.com.

Hai la film! Trip la Eurocinema duminica asta (VIDEO trailer Trip)

Duminica sper sa ajung iar la Eurocinema, Tinerimea Romana, acolo unde am vazut recent Nunta muta si ruleaza inca Elevator, film pe care l-am tot laudat. Duminica asta de la 16 si de la 19 putem vedea alt film romanesc, Trip al carui sinopsis are un parfum de The Dreamers si de Trainspotting. Trip are si site asa ca puteti citi mai multe acolo, daca nu aveti incredere in recomandarea mea, cinefil amator inrait ;)). Si da, numele trimite si la altfel de calatorii, albe... Actiunea are loc in Constanta.

Trailer Trip:

marți, 9 decembrie 2008

Se reface FSN. Da' alegatorii ce zice, ce zice?

Politica romaneasca este o sursa continua de surprize. PSD a anuntat ca nu vrea sa mearga in opozitie - sau, de ce nu, la guvernare - cu PNL pentru ca... nu are incredere in liberali. Ca unul care a votat cu liberalii, am baut o bere aseara in cinstea nealierii dintre social(isti) si cei de dreapta.

Dar in cine au incredere PSD-istii? Cum in cine, in democrat-liberalii lui Basescu. De ce? Dintr-un singur motiv, secretul lui Polichinelle de altfel: pentru ca vor la putere, cei 4 ani de stat pe uscat le-au secat si buzele si buzunarele.

Dar stati, exista o explicatie savanta: Mircea Geoana a spus aseara ca la alegeri poporul a votat cu... Opozitia!!!!!! De aceea au iesit PD-L si PSD practic la egalitate! Pentru ca poporul a votat pentru scoaterea de la guvernare a UDMR si a PNL. Iata deci motivul geonistic pentru care PSD se aliaza cu PD-L si nu vrea UDMR la guvernare.

Da' alegatorii, sarmanii, ce zice ei? "Ce zice" finca multi votanti are doar zece clase. Pai sa ne gandim. Multi care au votat cu PSD or fi votat si pentru suspendarea lui Base' sau oricum nu-l simpatizeaza. Iar PD-L-istii de souche e clar ca stramba din nas cand stau langa un Hrebe ori Mitrea. Deci coalitia asta le pica taman bine.

M-am uitat aseara la TV zapand printre talkshouri si m-am mirat de faptul ca grija tuturor era numele premierului. Am fost surprins sa vad niste canale TV umile, exact ca pe vremea guvernarii Nastase. Moderatorii si ziaristii acceptau resemnati atat inventarea premierului de catre Basescu, chestie profund neconstitutionala, cat si alianta contra naturii dintre democrat-liberali si social-democrati. A innebunit lumea si eu sunt inca sanatos... Sau nu.

luni, 8 decembrie 2008

Un mass util: ICE pe mobil, in caz de urgenta

Detest ca orice om civilizat mass-urile. Insa luni a venit unul util, insa nu stiu sigur daca poate fi aplicat si la noi: "Cei care lucrează pe salvări, pompierii etc. au ajuns la o concluzie foarte importantă: ei au observat că persoanele accidentate sau care au suferit alte nenorociri au la ele telefoane mobile. Cu toate acestea, cei care au ajuns să le salveze, nu ştiu pe cine să anunţe din maldărul de nume de pe lista telefonului.

Din această cauză, ei au făcut o recomandare ca toată lumea să înregistreze în telefonul mobil numărul şi numele persoanei (persoanelor) care trebuie anunţată (anunţate) în caz de nevoie. Pentru aceasta, s-a înfiinţat pseudonimul internaţional ICE (In Case of Emergency). Sub acest nume am putea să înscriem numele şi numărul de telefon al persoanelor pe care ar putea să le înştiinţeze în astfel de cazuri cei de pe salvare, pompierii, respectiv poliţia."

Adica, e de vazut daca intra-adevar SMURD ar cauta si la noi dupa ICE in telefonul mobil, de exemplu. Daca da, mesajul ar trebui popularizat.