miercuri, 19 martie 2008

Taierea prin prejur

Well, omul cat traieste invata si, mai nou, cat traieste se opereaza. Ceea ce mi se va intampla de maine, cand ma voi interna la Fundeni pentru a fi supus unei operatii(uni) de infrumusetare peniana. I wish... Sper din tot sufletul sa fie ok de data asta, doctorul e ff bun, va opera ziua (noaptea se vede mai prost - probabil ca alalalt de la Sf. Ioan, Dr. (sic!) "Macelar" Alexandrescu - fugiti de el mancand pamantul! - nu vede pe timp noapte)...

Geamanul Hallipa* (recte io) merge deci la Fundeni si revine in glorie saptamana viitoare, aici, in mediul caldut si prietenos al blogosferei.
Joi (maine) se fac fix patru saptamani de la prima taiere. Ca idee.

* pentru neofiti: sunt geaman, iar daca nu sunteti fani ai mei si nu ati citit celelalte posturi, Hallipa trimite la personajele Hortensiei Papadat Bengescu, bolnavicioase (ati uitat, ca BACUL fu demult!)

Noul site Cotidianul: excelent!

Am accesat noul site Cotidianul si am fost placut impresionat. Ca design, este foarte atractiv, are etichete vizibile pentru toate categoriile si imagini mari care "vand" articolele. Desi homepageul are multa informatie, se navigheaza usor printre sectiuni si articole. Noul site aduce si o schimbare de abordare: actualizarea va fi permanenta/ imediata intamplarii unui eveniment si va completa versiunea print. Imi place si sectiunea ultima ora pe categorii - e un element de noutate la noi.

marți, 18 martie 2008

Ma paste o operatie 2.0

Miercuri merg la Fundeni unde voi fi consultat de un chirurg plastician. Mai mult ca sigur, e nevoie de o alta operatie si asta destul de urgent. Tratamentul cu medicamente pentru eliminarea edemului nu a dat rezultate, asa incat bisturiul ramane singura optiune pentru deplina vindecare. Sa-mi tineti pumnii sa fie ultima operatie in zona respectiva si sa dea rezultatele scontate in cel mai scurt timp, ca nu prea mai rezist (joi e o luna! de la prima operatie).

Roblogfest 2008: "Cei mai multi bloggeri au votat pentru ei", spune Dragos Novac


Joi, va aparea pe print si on-line, in Observator cultural, un microinterviu cu Dragos Novac, organizatorul Roblogfest. Iata un fragment:

S-a terminat cu bine Roblogfest 2008. Esti multumit de cum s-a desfasurat competitia anul acesta?
Da, a fost in regula - mult mai multe bloguri, sectiune de categorii de bloguri jurizata, o petrecere foarte misto. In general a fost bine.

Cum comentezi concentrarea unor premii in mana catorva bloggeri si faptul ca altii au ramas pe afara, fara "coronite"?
Nu cred ca despre asta este vorba. Castigatorii au vrut mai mult victoria pentru ca si-au mobilizat cititorii. Cei mai multi bloggeri suspectez ca au votat pentru ei sau pentru prietenii lor...

Roblogfest 2008: „Inca mai sunt bisericute, tabere... in randul bloggerilor”, spune VisUrit

Tot in Observator cultural, tot joi, apare un al doilea microinterviu cu VisUrat, unul dintre castigatori. Aici, un fragment:

Cum ai devenit blogger? Ce te-a impins sa scrii?
Blogger am devenit citind. Am citit un blog, mi-a placut, si m-am apucat si eu de scris.

Cat timp petreci pe Internet? Cat timp petreci pe zi pentru cautarea de informatii si postarea parerilor pe blogul personal?
Pe Internet stau cam 10-11 ore pe zi si nu caut informatii, pur si simplu imi vin ideile citind articole, vazand filme, observand viata...

Ce crezi ca ii place publicului pe blogul tau?
Nu stiu ce ii place publicului pe blogul meu, dar ma bucura ca sunt citit...

luni, 17 martie 2008

Cum sa pierzi vremea la Odeon intr-o Camera de hotel infecta

Sambata seara am mers la premiera piesei Camera de Hotel, la Teatrul Odeon. O piesa mai proasta nici ca mi-a fost dat sa vad. Nu se creeaza nicio clipa liantul spectator-piesa, tot stai si te uiti cum actorii se chinuie pe scena. Te intrebi ce vor sa exprime, cauti chei si indicii, incepi sa casti, ai un sentiment de jena pentru ca ai pleca, dar te gandesti ca poate ai o faza de senilitate si piesa e ok, dar tu ai o problema. Si piesa curge, sentimentul de penibil se accentueaza. Actritele fac crize pe scena - asa se percepe, nu simti ca e vorba de personaje pentru ca nu te afli in poveste!... Si se scurg cele 105 minute cat tine daravela... Actorii se opresc (brusc), fac plecaciuni, spectatorii incep timid sa aplaude farsa la care au asistat, numita piesa de teatru!

Liantul celor trei povesti ale piesei este copilul: mort, nenascut, respectiv debil - in partea a treia. Apoi, ar mai fi de remarcat ca toate personajele au probleme cu capul... La fel ca si noi, bieti spectatori care iesim cu nervi de la o asa mizerie.
Ma intreb de ce oamenii au aplaudat la final? Auzeam in jurul meu comentarii negative legate de circul de spectacol, insa, in acelasi timp, criticii aplaudau. De ce? Exista un OPC al teatrelor? Nu vreau doar banii pe bilet, ci si despagubiri pentru bataia de joc la care am asistat.

Foto: Evenimentul zilei

duminică, 16 martie 2008

Bucurestiul e chiar cool

- Beti un ceai seara in curte la Serendipity, langa Gradina Ioanide;
- Plimbati-va prin Gradina Icoanei, recent refacuta dupa chipul din secolul XIX, cu alei sinuoase, vegetatie ingrijita si iluminat retro;
- Duminica dimineata beti-va cafeaua pe terasa de pe acoperis a MNAC si lasati-va rasfati de razele calde ale soarelui, admirand imensitatea albastra de deasupra voastra;



- Ca s-a mai incalzit, negociati cu heteroclitul curator de la Muzeul Minovici (de arta medievala) sa stati pe o patura in livada din spatele casei, cu o carte alaturi.

... inventati-va cu mult curaj propriul Bucuresti, numai NU STATI in case pe vremea asta superba.

Foto: bucurestiulartistic.wordpress.com