joi, 9 aprilie 2009

Despre EBA si Internet

Articol despre prezenta EBA pe Internet, in Observator cultural: "Culmea ştiţi care e? Că o să iasă. Nu ştiu care va fi prezenţa la vot, dar ea o să iasă sigur. Am întrebat şi eu fanii EBA, unii dezinteresaţi de politică şi membri ai clubului celor care nu au votat niciodată, ce îi mînă pe ei să pună ştampila pe EBA. Adică, sînt conştienţi că în Parlamentul European este nevoie de iniţiativă, de poziţie, de luări de cuvînt? Mi s-a răspuns, fără convingere în glas, că da, înţeleg ce ar trebui să facă în P.E., însă, pînă la urmă, astea-s mofturi. Dacă la noi în Parlament se poate sta 4 ani fără a deranja pe cineva, care ar fi problema ca un europarlamentar român să (nu) facă aceeaşi figură frumoasă?" Integral, aici.

miercuri, 8 aprilie 2009

Moldova continua sa strige: JOS COMUNISMUL - FOTO / VIDEO

Am primit imagini cu protestul care a avut loc marti in Ungheni, langa granita cu Romania. Protestele continua si miercuri in Moldova, chiar daca biciul militienilor se simte in scolile ferecate, in spatele granitelor inchise ori din arestarile brutale.









VIDEO proteste Moldova









Filmele luate cu embed sunt via http://pmfu.blogspot.com.

marți, 7 aprilie 2009

"Inapoiatii" moldoveni duc revolta pe Twitter - Bloggerii romani ii ignora - FOTO Piata Universitatii

Am mers marti seara cu cativa prieteni din Basarabia in Piata Universitatii, dupa ce dadusem o tura prin on-line-ul romanesc pentru a vedea reactia prea-luminatilor bloggeri.

Nu e un paradox ca "inapoiatii" de moldoveni au strigat revolta lor pe Twitter si Facebook, dupa ce canalele tv private au fost taiate, iar noi, romanii care tinem lectii de Internet 8.0 si suntem experti in SEO, am tratat cu un mare sictir ce se intampla peste Prut?



S-a scris gresit ca romanii s-au solidarizat cu fratii lor din stanga Prutului, in Bucuresti, Brasov, Oradea, Iasi... Or fi fost cativa rataciti care au scandat sincer pentru basarabeni, nu zic nu, dar cei prezenti la manifestatiile anemice erau in mare parte basarabeni.

Romanii de souche din jurul lor priveau, faceau poze (pentru HI5?) si, cel mai important, NU SIMTEAU nimic. Sunt ei de vina? N-as zice, vina este a clasei politice falimentare, atat .ro, cat si .md, care, intr-o cardasie scarboasa, a omoarat spiritul Unirii in sufletele noastre, in cei 19 ani scursi de la lovitura de stat din '89.

Mai simplu spus, revolta asta de peste Prut vine prea tarziu, nu pentru ei, ci pentru noi, romanii din Romania. Las' ca e si criza si ne concentram egoisti pe achitarea ratelor la credite si la umplut rezervorul si congelatorul .perso

Pur si simplu, Moldova e un un soi de Planeta Marte locuita pe care nu avem niciun interes nici sa o vizitam, nici sa o colonizam. Daca vin extraterestrii care culmea vorbesc un grai identic cu noi, e ok, ii asimilam si basta.

Dar mai lasati-ne in pace cu Unirea voastra si cu revolta anticomunista (culmea, desi liberi, noi inca ascultam povetele bolsevicului Iliescu in prime time, seara de seara)... Noi AZI suntem membri UE si NATO, noi suntem smecheri, ni se rupe in 14 de voi - cam asta cred eu ca se intelege din pasivitatea patriotilor care au stat in case asta seara.