vineri, 21 august 2009

Experienta 6D versus 3D - astepand la IMAX (VIDEO)


Joi seara aproape de miezul noptii am mers la The Light Cinema, din Liberty Center, sa am prima mea experienta 6D. Pretul unui bilet echivaleaza cu al unui film obisnuit, 15 lei, dar durata proiectiei 6D este infima: maxim 13 minute, pentru o productie horror: Haunted House - Casa bantuita.

6D presupune pe langa ochelarii utili pentru efectul 3D - am vazut 3D O calatorie spre centrul pamantului si Ice Age 3 - si alte efecte interesante: fotoliul se misca in toate directiile, un fascicul de lumina este aruncat din scaunul din fata, spectatorul este stropit cu vapori de apa, racorit la ceafa cu aer in momente intense si, cineva spunea ceva si de miros, insa nu am sesizat nimic special in sala. Lumea se spalase ;).

Ca experienta 6D, Haunted House a fost interesant, cel putin in primele minute chiar simteam ca sunt pisica nebuna care se suie in copaci si sare pe lazi, ma feream instictiv de maini, crengi si cutite care tasneau spre mine... Apoi, m-am mai detasat, dar m-am distrat copios pana la final cand eu - pisica am scapat de planta carnivora, de serpi, de paianjeni si de zombie din cimitir. Ca pisica, era cat pe ce sa o mierlesc - ironic, nu?

Se poate insa si mai bine ca efect si experienta: din 21 octombrie 2009 o sa avem IMAX in Mall Cotroceni. Asta inseamna super efect 3D, pe un ecran urias, de dimensiunea unui teren de fotbal (teoretic), dispus circular, astfel ca ochiul spectatorului sa-l cuprinda (si) cu vederea periferica.

Cu ajutorul ochelarilor polarizati, filmele trase pe pelicula de 70 mm vor asigura efecte incredibile: personajele vor tasni din ecran, vor pluti prin incapere si vor da un sentiment de autentic si participativ mult mai realist decat la 3D-ul clasic.

Cum functioneaza IMAX 3D? Vezi video:

luni, 17 august 2009

Sirna Fest & friends

Cred ca bloggerii nu au venit la Sirna Fest, nu de alta dar nu am vazut nicio reactie pe net de la acest eveniment. Am ajuns in sirnavillage vineri dupa lasarea intunericului, ceea ce mi-a provocat o mare bucurie. Asta pentru ca a trebuit sa montez un cort in plina bezna, avand doar un training teoretic sumar. Am instalat un cort care s-ar monta in 10 minute intr-o ora jumate, cu 5 oameni ajutor!

Cum a fost la Sirna Fest? Eu zic ca tare fain, e drept ca lume a fost cam putina, insa nu a contat asa de tare ca eram cu o gasca de nebuni. In plus, m-am intalnit cu o groaza de cunoscuti pe care poate ii ratam daca era mai aglomerat :d.

Am ascultat concertul The Moood in timp ce instalam in spume cortul, dar am prins ultimele doua piese in fatza scenei. Apoi, ce am mai retinut din prima seara, Suie, tarziu in noapte, cu o problema bizara la final: s-a taiat microfonul sau a fost ceva tehnic?

A doua zi, dimineata chill, chiar prea chill. Am dat o raita pe la corturile cu hand-made-uri, pe la olari, ma uitam cu invidie la nebunii care facea bungee si... cam atat. Cei care au fost inspirati sa-si ia mingii au putut juca fie volei, fie fotbal. Altii ca mine au zacut toata ziua la soare si au ascultat muzica.

A doua seara au urcat pe scena KUMM, Urma, Blazzaj... eram cu o ureche la ei, dar cu ochii la filmele proiectate intr-un colt. Am revazut Marilena lui Nemescu - misto reactia de la final cand toata lumea a aplaudat, iar la Boogie n-am mai stat ca il stiam deja.

Sa nu uit: in timpul zilei am avut parte de un super show aviatic, cu Zoltan Veres si Atilla Goger - oamenii astia nu sunt sanatosi :D

Cam asta, overall mi-a placut si sper ca la anul amigdala sa nu se mai umfle-n pene de la bere.