sâmbătă, 14 februarie 2009

Eu si Bucurestiul, de 14 februarie

Am vrut sa-l vad de sus, sa-l imbratisez cu privirea. Am urcat in Arcul Triumf si am facut ochii roata, intr-o zi cu soare.
Am vrut sa-i vad comorile si am mers la Muzeul de Arta Medievala Minovici, jumulit legal de multe dintre obiectele care, la donatia catre Academia Romana, nu fusesera trecute pe inventar. Unica vila in stil Tudor si al ei patio florentin inca se tin bine.

Am_vrut sa-i vad zonele ascunse si am mers in curtile care adapostesc cele doua biserici de pe Strada Doamnei. Cea bulgareasca, in spatele casei colorate, si cea veche, a Doamnei, din curtea unde se afla casa cu geamul acoperit cu ziare interbelice, ingalbenite.
Am vrut sa vad si alta zona veche si am mers la Hanul cu Tei.
Iar cafeaua, cu lapte si sirop de menta, am baut-o pe Smardan.

Curcubeul de duminica trecuta, peste Pajura:

miercuri, 11 februarie 2009

Noul Trafic.ro

Trafic.ro se relanseaza. Acum inteleg mersul schiopatat din ultimele saptamani. Mai jos, comunicatul despre ce este nou pe www.Trafic.ro.

Trafic.ro, primul serviciu de analiza si raportare a traficului Web pentru site-urile din Romania si lider actual in monitorizarea audientei online, se relanseaza pe 12 februarie 2009.



Dupa 8 ani de statistici relevante pentru Internetul romanesc, trafic.ro trece la un alt nivel de performanta si propune utilizatorilor un design proaspat si functionalitati imbunatatite.

Auditare in timp real

Utilizatorii trafic.ro vor avea la dispozitie cinci modalitati de afisare a clasamentului site-urilor inscrise in sistem. Este vorba despre un clasament bazat pe auditarea Real-Time, pe ultimele 7 zile si actualizat la ora, cat si despre 4 noi moduri de vizualizare, bazate pe indicatorii temporali - Ora, Zi, Saptamana respectiv Luna calendaristica. Cu ajutorul acestora, cei interesati pot vedea, de exemplu, situatia clasamentului in luna noiembrie (1-30) 2008 sau cel din saptamana 1-7 decembrie 2008. Intervalul dorit este selectat cu usurinta dintr-un drop-down list de pe homepage care confera acces imediat la intreaga arhiva de date.

Mai mult, pentru aceste patru noi tipuri de afisare este disponibila vizualizarea Vizitatorilor Unici, precum si indicatorii standard: Vizite si Afisari.

Optiuni de vizualizare

O alta noutate o reprezinta functia de control a tipului de clasament afisat, cele doua optiuni fiind „Standard” si „Extins”, ce include si site-urile monitorizate de catre Studiul de Audienta si Trafic pe Internet, pentru o perspectiva completa a mediului online autohton. Cele doua optiuni sunt valabile atat pentru clasamentul general trafic.ro, cat si pentru cel pe categorii.

Afisarea contextuala a statisticilor

De un upgrade a beneficiat si functia trademark trafic.ro, care va permite acum afisarea contextuala a statisticilor pentru site-ul dorit, prin simpla selectie a perioadei de raportare (ex. Luna) si sortarea dupa un anumit indicator (ex. Vizitatori Unici).

Designul noii versiuni trafic.ro, precum si functionalitatile sunt destinate a facilita modul in care vizitatorii interactioneaza cu site-ul, pentru un acces mai rapid la datele relevante oferite de trafic.ro si o experienta online cat mai placuta.

marți, 10 februarie 2009

Ce-ai mai facut, Ovidiule?

- Am sustinut examenul de Project Manager. Am dat mai multe teste pentru competente, un examen si un proiect finale. Acum sunt manager de proiect cu atestat recunoscut .ro;
- Am mers la aniversarea a 50 de ani de la infiintarea liceului meu, C. A. Rosetti; cica am fost coleg, nu de generatie, cu ministrul Cristian Troaca, cu Dinu Maxer si cu Mihai Constantin - TVR;
- Am mers pentru job - Xtrem.ro - la un eveniment foarte interesant, discutia cu Tulit Zsombor, alpinistul nostru care a strabatut Antarctica si a stabilit un record mondial la coborarea pe schiuri de pe un varf inalt din desertul alb, sudic;
- Am fost la Ateneu, nu zic a cata oara, la un concert al Filarmonicii Enescu. Mi-as dori sa ajung macar la doua luni, dar stiu ca nu ma voi tine de promisiune.

- In rest multe planuri, unele amanate, cum ar fi Roma in aprilie. Poate in mai, poate in iunie de ziua mea.

Poze cu colegii de curs, project managerii atestati, si cu Oana, trainerita noastra: