luni, 23 iulie 2007

Blogul aduce bani autorului sau - uneori si mii de euro lunar

Venit maxim: 10.000 de euro, lunar, în UE şi 60.000 de dolari, în SUA

Să trăieşti de pe urma scrisului: un privilegiu rezervat, până de curând, jurnaliştilor sau scriitorilor de succes. De când bloggingul a început să devină un fenomen, "liderii" influenţi ai acestui sector încasează între 750 şi 10.000 de euro, lunar, neimpozabili, în Europa, şi ating chiar 60.000 de dolari. Asta se întâmplă în Statele Unite, desigur.

Chiar dacă majoritatea bloggerilor scriu de dragul scrisului, fără să încaseze o eurocentimă din munca lor benevolă, un număr mic din aceştia încearcă să-şi remunereze traficul, prin diferite metode: comision din vânzări, prin asocierea cu link-uri de profil sau postarea de bannere publicitare.

Fondatorul BlogBang.com. (administrat de una dintre cele mai mari agenţii de publicitate europene, Publicis) estimează că în Europa există circa 2.000 de bloggeri care încasează venituri din publicitate. Otto, posesor al bloggului www.chauffeurdebuzz.com, are un trafic de circa 360.000 de vizitatori pe lună, ceea ce îl face cel mai accesat din Franţa, nefiind considerat totuşi cel mai influent. Veniturile lunare ale acestuia se ridică la 10.000 de euro.

Citeste articolul complet in Adevarul.

Niciun comentariu: