marți, 7 august 2007

Socializeaza.ro fara semul + spontan



Conform DEX-ului, "a socializa/ socializez, vb. I. Tranz.", inseamna "a trece in proprietatea intregului popor principalele mijloace de productie sau alte bunuri aflate în proprietate privata. 2. Refl. (Despre munca, productie) A dobandi un caracter social datorita dezvoltarii fortelor de productie. [Pr.: -ci-a-] – Din fr. socialiser".

In zilele noastra, folosim des acest verb pentru a exprima actiunea de comunicare, de schimb de opinii, intr-un grup de oameni. A socializa inseamna a interactiona cu niste oameni, pana la urma. Cunoscuti au ba, e intrebarea? Ca sa pot socializa trebuie sa-i fi stiut in prealabil pe oamenii de socializat sau pot lega pe loc o prietenie si un dialog incipiente?

Raspunsul meu e ca socializarea poate cuprinde semul + spontan. Web-ul insa are alta parere si nu ma refer la definitia desueta din dexonline, ci la nou lansatul socializeaza.ro, adaptare autohtona a unui proiect social networking de mare succes din Ungaria.

Am dorit sa vad cum arata main-ul lor, manat si de curiozitate si de comentariile destul de dure ale unor blogger-i, intre care si Zoso. NU se poate, pentru ca pagina arata ca mainul paginii de mail a orisicarei firme. Si mai mult, nu-i asa ca daca nimeriti pe pagina mail.numefirma.ro, nelucrand la compania cu pricina, nu va puteti inscrie pentru un cont? Asa e! Si asa e si la socializeaza.ro. Cont va faceti doar daca are vreun prieten o invitatie, pe sistemul Gmail.

Bun, aceasta mi-a fost cronica de intampinare a site-ului genial www.socializeaza.ro.

UPDATE: Ana Maria mi-a transmis urmatorul mail, destul de rapid dupa postarea pe blog a comentariului meu. Nu cred ca voi comite vreo impolitete daca il public aici:
"Am vazut ca ai scris despre socializeaza.ro. De aceea mi-am permis sa iti trimit o invitatie. Pentru ca e important ca oamenii in socializeaza.ro sa interactioneze natural intre ei, nu exista decat posibilitatea sa intri pe baza de invitatie, adica sa ai cel putin un cunoscut in sistem. Nu ne dorim sa facem spam si nici direct marketing, ci mai curand sa crestem o retea logica. Enjoy, Ana-Maria."

Multumesc Ana Maria, imi voi face un cont pentru a plonja in lumea socializeaza.ro. Nemultumirile mele de utilizator raman, alaturi de cele exprimate de Zoso pe blogul sau. Si nu inteleg cum vine asta cu "interactionarea naturala"? Eu interactionez natural si abordand persoane necunoscute :D. Stii cat de natural pot fi? Nu sunt ironic, glumesc doar, e strict treaba voastra cum gestionati business-ul.

8 comentarii:

Fata Gri spunea...

Vreau si io invite!!! :((

Ovidiu Draghia spunea...

Ca sa te invit, mi-ar trebui un mail.

Anonim spunea...

cat despre socio, e interesant... pe ahoy.ro oricine poate sa inregistreze fara a cersi dupa invitatii... si e mai buna... a parere subiectiva, deoarece sunt de o vreme inscris pe ahoy.ro.

Anonim spunea...

bine mey Zen,ma bucur nespus de mult ca esti de acord cu zoso asta, de care am aflat intamplator azi,care hai sa fim seriosi oricat de "smart" s-ar crede in materia asta nu e asa si ai sa vezi peste ceva timp.....in leg cu socializeaza.ro........oricum parerile sunt sunt subiective si fiecare are dreptul la parerea lui...........enjoy si be smart

Anonim spunea...

pe alexa stats
socializeaza a luato repede la vale...

Anonim spunea...

cata rautate din partea ta Livium de la snop.ro. macar faci un promovare pt. site-ul tau, care nici nu merge. aplaude pentru Livium!

Anonim spunea...

deci eu cred ca anonymous e de fapt ahoy.ro sau altfel spus ahoy e anonymous...
care baga o stramba...snop.ro nu merge...da' de unde stii tu ca nu merge?
ca e cu parola si invitatie? ai intrat sa vezi ca nu merge?
ori nu ai avut parola..si atunci comentezi de pe margine...ori ai avut si ai intrat..deci merge..ca altfel nu puteai intra...
fie cum zici tu: ahoy.ro merge din noiembrie 2006...

Anonim spunea...

socializeaza.ro sunt foarte activi pe PR offline si pamant pe online..
mi-e greu sa inteleg de ce IWIW a ales grupul asta de fete in afara problemei sa ii reprezinte in romania.