miercuri, 23 decembrie 2009

RE20LUTIA in Observator cultural

Am scris un text pentru revista Observator cultural, cu titlul: RE20LUTIA. Am ezitat sa dau acest nume articolului pentru ca am fost nesigur de claritatea lui, dar pana la urma am considerat ca se va intelege mesajul meu. In plus, colega mea Doina Ioanid a venit si cu o alta cheie de citire: rezolutia, nu doar revolutia - alaturi de numarul 20 cuprins in titlu. Joi apare pe print si pe site-ul www.observatorcultural.ro textul meu. Click pentru articolul RE20LUTIA.



"Aveam 11 ani în decembrie 1989, astfel încît mă număr printre tinerii norocoşi că au cum să compare perioada Epocii de Aur cu democraţia de tip nou, adesea original, ce a urmat. Îmi amintesc destul de bine ultimii ani ai epocii Ceauşescu, în care m-am aflat în două rînduri aproape de acesta. Un prim moment s-a consumat la vizita unui oficial rus, prin 1986, cînd am fost ales să-i înmîmez un buchet de flori. Iniţial, fusesem luat de la şcoală cu un lot de colegi pentru a flutura năframe la intrarea în staţia de metrou de la Universitate. Apoi, am fost preluat de o securistă, învăţat să mint că am mai oferit flori, în caz că eram întrebat, şi, fireşte, descusut cu privire la părinţii mei. În ultima clipă, înainte de sosirea lui Ceauşescu şi a oficialului rus, s-a produs o modificare de plan: eu am fost pus să-i ofer flori rusului [...]"

sursa foto: http://boladenieve78.wordpress.com

2 comentarii:

Anonim spunea...

cand ma gandesc cum eram spalati pe creier zilnic inainte de 89 si cum ne spala acum pe creier zilnic mogulii pnlului si "tonomatzii" psd, ma apuca groaza...

Ovidiu Draghia spunea...

ce sa zic, cu atata spalatura nu are unde sa se puna mizeria :p