luni, 1 martie 2010

O noua ceainarie in Bucuresti & clasamentul ceainariilor din Capitala

Am descoperit o noua ceainarie, foarte aproape de Bulevardul Carol. Nu, nu e vorba de Green Tea. Se afla la parterul unei case micute, cu o arhitectura simpla, iar interiorul transmite multe intimitate. In hol se afla o librarie si diverse accesorii pentru ceai, iar pentru a bea un ceai exista un salon si o extensie a lui pentru fumatori.

Meniul contine o varietate de ceaiuri, cateva dulciuri, dar si salate de tot felul. La vara, curtea va fi populata de cateva mese. Saptamana asta am promis ca revin si stau intr-o seara la aceasta ceainarie, iar atunci voi scrie aici cum se numeste, voi da adresa si voi pune fotografii.

Daca ar fi sa fac un clasament al ceainariilor din Bucuresti, fara aceasta unde nu am testat serviciile si calitatea ceaiului, topul ar arata asa:
1. La Metoc (vara) / La Cotroceni (iarna) - ambele tin de aceeasi echipa
- prima cu o curte inecata intr-o mare de arbusti, in preajma unei case taranesti vechi in inima Bucurestiului; a doua, intr-un subsol cu pernute si lumari discrete, dar si cu un separeu interesant;
2. Green Tea
- casa pe mai multe etaje cu saloane tematice: indian, japonez, dar cu o mansarda pariziana - preferata mea;
3. Serendipity
- merg aici vara pentru curtea din fundul altei curti, cu balansoare si multa liniste;
4. Mystic Tree
- pentru mansarda si bratele unui copac, vizibile prin multele lucarne, care-mi creeaza impresia ca ma aflu intr-o casuta scobita in arbore;
5. Rendez-Vous de pe Edgar Quinet - cea din Centrul Istoric nu o frecventez
6. Vasiliada de pe Bratianu

Acest clasament tine cont de cateva criterii: intimitatea si unicitatea spatiului, calitatea ceaiului, varietatea dulciurilor si servirea.

Intrarea in Ceainaria La Metoc:


Foto: Ovidiu Draghia

4 comentarii:

Anca spunea...

Ador La Metoc :) nasol ca vara trecuta n-am fost deloc, poate inauguram sezonul estival acolo la un ceai cu inghetata!

Ovidiu Draghia spunea...

Pana la sezonul estival care bate la usa, putem testa subsolul calduros al ceainariei Cotroceni, vizavi de Base.

Anonim spunea...

Dar Mystic Tree nu este o ceainarie. Este un mic restaurant cu tot felul de mancaruri deosebite (dupa gustul meu). Servesc si ceaiuri, da, dar nu e ceainarie.

Ovidiu Draghia spunea...

Corect. Doar ca la inceputuri, avea o puternica latura de ceainarie - la etaj erau niste meniuri sui generis de ceai, insa astea au disparut intre timp. Pt. mine ramane partea asta cea mai importanta.