marți, 23 martie 2010

Panorama Bucurestiului, de pe Spitalul Municipal - FOTO

Duminica am ajuns pentru niste chestiuni familiale la Spitalul Municipal si, dupa rezolvarea lor, am profitat de timpul superb pentru a merge pe acoperisul institutiei. Acolo se afla o terasa si un mic restaurant - cantina, La 14 (cifra aferenta nivelului). Intrucat nu am folosit liftul, drumul pana acolo a durat o vesnicie si, ca un urban ce ma aflu, mi-am zis ca aceleasi sentimente le incearca alpinistii.

Nu eram la prima vizita pe acoperisul Spitalului Municipal, doar ca aceasta s-a dovedit mult mai interesanta pentru ca fusesere eliminate restrictiile de miscare - de obicei, un mic spatiu din dreptul lui La 14 este deschis publicului, cu vedere printr-un gard inalt de plasa catre Palatul Parlamentului. Acum, datorita santierului, m-am putut invarti cu aparatul foto pe toate laturile admirand privelistea Bucurestiului.

Am petrecut o vreme cu ochii tinta spre namila care striveste orasul - Casa Poporului, apoi am privit lacul artificial aparut pe terenul din spatele Casei Radio. Balta este dovada clara a nivelului ridicat pe care il are in zona panza freatica - dupa topirea zapezii, apa nu mai poate fi absorbita. In rest, enjoy the pics, la final sunt niste eseuri cu butaforia oferita generos de santier si de elementele de arhitectura ale Spitalului Municipal.

Galerie foto - Bucurestiul, vazut de pe Municipal


Click pe foto pentru acces in galeria de imagini.

4 comentarii:

Cătălin Vieru spunea...

apropo de postul asta fain... propun un photo trip de weekend, adica intr-o sambata sau intr-o duminica cat mai curand pt ca e vreme frumoasa. programul ar fi 4.30-10.30 asta pt a prinde rasaritul si apoi 17.00-20.30 pt a prinde si asfintitul traseul de comun acord. sa initiez o invitatie in acest sens pe facebook? ideea ca fiecare sa aiba aparat foto, indiferent ca-i profi sau nu. ulterior putem expune virtual pozele. :D ce zici, Ovidiu? :)

Ovidiu Draghia spunea...

Suna foarte bine si as sugera sa facem asta peste circa o luna, la mare - nu statiuni, ci de-a lungul plajelor mai pustii - Corbu, Gura Portitei de ex.

Cătălin Vieru spunea...

dap, imi place ideea. oricum, mai intai Bucuresti ca-i mai accesibil si dupa ne mutam si litoral cand va fi ceva mai cald decat acum. :)

Ovidiu Draghia spunea...

bene