duminică, 21 martie 2010

Pasajul Basarab a inchis Calea Grivitei - fotoreportaj

Timp de 4 zile, Calea Grivitei va fi inchisa intre Bulevardul Gh. Duca si Podul Grant din cauza lucrarilor la Pasajul Basarab, ajuns in faza montarii tablierelor metalice pentru podul hobanat peste calea ferata. In aceste zile se lucreaza pentru traveresarea traverselor peste Calea Grivitei, dinspre Titulescu, lucrari ce au impus obturarea traficului auto la intersectia dintre Grivita si Titulescu. De asemenea, pasarela pietonala peste liniile ferate isi traieste ultimele zile ca existenta, nu si ca utilizare pentru ca e deja inchisa. Vezi mai jos o galerie foto, cu imagini trase azi la santierul Pasajului Basarab.

Desigur, pietonii pot folosi pasajul subteran construit de Metrorex pentru accesul la statia Basarab. De asemenea, pietonii pot traversa intersectia pe linia Calea Grivitei printr-un pasaj protejat cu intarituri metalice, sub podul in lucru. Am mers astazi sa vad cu ochii mei lucrarea si am facut mai multe fotografii langa santierul Pasajului Basarab, precum si la bucla provizorie de pe Grivita pentru intoarcerea troleibuzelor 65 si 97, pe sensul de venire dinspre Bucurestii Noi, desigur. 105 e deviat pe Banu Manta, iar 86 intoarce ca pe vremuri la Gara de Nord, comun cu 79. Santierul Basarab, faza de traversare a Caii Grivitei, se misca rapid, astfel ca sunt sanse sa fie respectate cele 4 zile anuntate pentru blocajul temporar al arterei.

Ca observatie asupra traficului, sunt multi soferi nesimtiti care ignora semele de acces interzis si drum fara iesire de langa Podul Grant, montate pe Grivita, si, ajunsi la intersectia cu Titulescu fac ochii mari si se intreaba ce se intampla - in ciuda unui indicator MARE "Gara de Nord" + sageata stanga catre o straduta. Calea Grivitei se redeschide circulatiei auto pe 25 martie, la ora 00:00. Din 25.03, liniile RATB de pe Calea Grivitei revin pe traseul de baza.

Galerie foto santier Pasaj Basarab - lucrari pod hobanat peste Calea Grivitei


Click pe foto pentru acces in galerie. Voit, una din pozele de la final este cu susul in jos, pentru efect.
Fotografiile pot fi preluate cu precizarea sursei: © www.OvidiuDraghia.com
.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Lucrarile pot fi urmarite zilnic si pe forumul metrouusor
http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Ovidiu Draghia spunea...

zilnic, dar de pe 21 martie nu s-a mai publicat nimic