marți, 6 aprilie 2010

Calea Moșilor veche se macină încet, dar sigur (FOTO)

Calea Moșilor veche este plină de clădiri aflate în ruină și de terenuri virane rezultate în urma prăbușirii caselor. Din păcate, nu cred că se mai poate salva mare lucru, decât prin dărâmare radicală și reconstrucție de la zero a clădiilor care au o valoare de patrimoniu, precum Hanul Solacolu, o ruină și focar de infecție.

Azi a picat o clădire, în apropierea intersecției cu Hristo Botev, ceea ce a dus la blocarea circulației pe un sens. Dimineață, picaseră bucăți mari din cornișa unui bloc alăturat, iar trotuarul era deja blocat cu o bandă din plastic.

Am fost acum câteva ore să fac niște fotografii și am surprins nu doar ruina casei prăbușite, nelocuită de mai mulți ani, disputată ca atâtea altele de mai mulți proprietari - câștigătorul scapă iată de stresul eliberării terenului. Am fotografiat și clădirile vecine: una cu bulină roșie, alta vizavi care nu mai are nevoie de bulină pentru că dezastrul iminent e clar. Diagonal se poate vedea scheletul altei construcții, moarte latentă pentru pietoni, fără a fi nevoie de cutremur.

Vezi imaginile cu clădirea prăbușită și casele vecine în articolul publicat de colegii mei de la HotNews.

2 comentarii:

Andreea spunea...

Mda. Din păcate nu văd nici o soluţie la orizont :(

Raiden spunea...

Incet-incet, ce vroia sa faca Ceausescu va deveni realitate - aceste case vechi vor disparea si vor fi inlocuite de constructii "moderne" si "frumoase".