miercuri, 5 mai 2010

Paris / Design en mutation, la MNAC, din 5 mai

Azi, 5 mai 2010, la Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) din București, 10 dintre cei mai interesanți designeri parizieni ai generației lor vor prezenta obiecte-cadre ale viitorului, într-o expoziție al cărei curator este Michel Bouisson ce studiază transformarea spațiului cotidian.

"O etajera (WaAz), pe care daca lasi un CD sau o carte, ti le citeste. O lampa cu energie lunara. Un plamin domestic (O) care genereaza oxigen pur. Un hotel-balena suspendat (MANNED CLOUD) care parcurge lumea fara sa polueze atmosfera. Acestea sint obiectele viitorului. Este cit se poate de evident ca, mai devreme sau mai tirziu, o revolutie la scara mondiala a mediului inconjurator va avea loc, sustine Michel Bouisson, curatorul expozitiei.

Designerii François Azambourg, Ruedi Baur, François Brument, Jean-Louis Fréchin, Olivier Gassies, Mathieu Lehanneur, Jean-Marie Massaud si cele trei colective pariziene – Delo Lindo, EDF R&D Design si Machin Machin – se plaseaza pe pozitia de ''agenti de transformare'' intr-o lume in schimbare si propun solutii mizelor ecologice, energetice si economice ale viitorului. Ei proiecteaza alte directii de a imagina obiectele care ar putea crea cadrul in care traim.

François Azambourg - O economie a proiectului
Ruedi Baur – locuri singulare
François Brument – programarea sistemelor de obiecte
Delo Lindo - cotidianul, teren de explorare
EDF R&D Design – materializarea consumului energetic
Jean-Louis Fréchin – a locui in lumea digitala
Olivier Gassies – domesticirea apei
Mathieu Lehanneur – corpul in raporturi cu mediul
Machin Machin – tehnici si principii ale dizpozitivelor alternative
Jean-Marie Massaud – metafora plutirii

Inainte de vernisaj va avea loc conferinta Designul francez prin prisma formelor, sustinuta de curatorul expozitiei, Michel Bouisson, incepind cu ora 18.30. Expozitia va fi deschisa oficial incepind cu ora 19.30, in prezenta curatorului si a designerului Oliver Gassies.

Expozitia a fost realizata in colaborare cu Institutul Cultural Francez si cu sprijinul Ambasadei Frantei la Bucuresti si va ramine deschisa publicului pina pe 30 iunie."

Foto: Ondée - Olivier Gassies

Niciun comentariu: