vineri, 7 decembrie 2007

Apropo.ro, un Mediafax vopsit care isi rateaza publicul


Orlando a mai lansat un site, e vorba de noua versiune a portalului Apropo.ro - beta. La prima vedere, este un soi de Mediafax cu niste culori, aruncate pe ici pe colo - vezi meniul. Nu-mi place headerul care are fix in mijloc un camp enorm de cautare, pe model Yahoo, iar logoul este rece, smileul care inlocuieste ultimul "o" din Apropo este sinistru cu acel fond gri.

Nu inteleg foarte clar care este targetul acestui portal. Vechiul site avea ca tinta clara, prin content, tinerii. Acum lucrurile nu mai sunt la fel de evidente. Sunt aruncate de-a valma chestiuni care tin de un portal generalist si nu de unul de entertainment, iar casetele nu sunt editabile. Da, pot minimiza casetele de stiri din mijloc, insa la ce bun daca nu le pot inchide de tot sau muta? De fapt, dupa logare ma asteptam sa-mi pot edita mainul! Insa aceasta nu se poate.

Una peste alta, Apropo este un portal rece, impersonal, generalist si isi rateaza targetul probabil: tinerii. E prea sec, iar selectia stirilor arata ca se pun cu ghiotura, fara cap: pe main pot citi ca Dan Iosif a fost decorat de Basescu; genial, sunt sigur ca un pusti de 14 ani va da click instant pe stire... Nu pentru adolescenti ai facut, Orlando, serviciul de free sms - unul pe zi, si cu advertising (sic!), plus mailul de 2 giga?

Ori proiectul a fost incropit, repejor, intre alte cateva, ori s-a facut rabat de la directia originara ca sa iasa portalul mai repede. Doar Orlando poate lamuri chestiunea...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nici nu stii cate adevaruri ai spus p'acolo :)
"A series of unfortunate events".. pacat.