duminică, 11 mai 2008

Harta verde Bucuresti s-a lansat on-line!



Am cumparat recent ultimul numar al revistei National Geographic, dedicat Chinei. Numarul a venit cu doua surprize: o "harta verde" pentru Bucuresti si o punga de seminte (de plantat) suspecta - le-am pus intr-un ghiveci, va anunt ce iese!

"Harta verde" este o initiativa populara in lume in ultimii zece ani prin care orasele (mari) cartografiaza spatiile verzi, pistele pentru biciclete, magazinele cu produse ecologice, muzeele, cladirile monument etc etc. Harta tiparita, distribuita cu revista NG, nu cuprinde si periferia, dar site-ul care a aparut luni contine versiunea completa si, probabil, va fi actualizat de indata ce apar alte realitati.

Deja am o sugestie: a aparut o pista pentru biciclisti (necartografiata) pe Aviatorilor (de la Charles de Gaulle spre Bordei) si Bulevardul Beijing (cretina idee cu ciuntirea Bulevardului Aviatorilor* pentru a gadila orgoliul chinezilor din ambasada "omonima").

Adresa site-ului, ca era sa uit esentialul :d: www.hartaverde-bucuresti.ro.
* Bulevardul Beijing este cel mai scurt din Bucuresti, intre strada Mircea Eliade si pana la strada Nicolae Caranfil. Cred ca are 200 de metri, deci halal bulevard! Dar, ce nu facem sa-i bucuram pe chinezii care au ambasada langa Bordei!

Detalii, aici, pe Ziare.com.

3 comentarii:

Anonim spunea...

"Harta verde" e cam "vestejita". Vederea din satelit e veche de cel putin 8 ani.

Ovidiu Draghia spunea...

E un inceput cel putin, nu?

Anonim spunea...

Well written article.