joi, 25 februarie 2010

Un alt cel mai mare mall se deschide: Sun Plaza. Dar nu e gata (VIDEO)

Joi, bucurestenii traiesc un moment istoric: se deschide iar un cel mai mare mall, de data asta cu numele Sun Plaza, hat in Berceni. City Mall si Grand Arena Mall vor fi niste business-uri foarte happy de acest moment pentru ca sunt situate destul de aproape de BIG, deci de Sun Plaza.

Dar altceva imi place la noul mall din Berceni: desi amanat de o groaza de ori, nici acum nu e complet gata. Aparent se deschide mai mult la presiunea Baumax ori Cora care sunt gata de ceva vreme si vor sa inceapa sa vanda.

Din 130 de magazine ale mall-ului Sun Plaza, 95 ar trebui deschise pe 25 februarie, altele se incalzesc, a se citi inca amenajeaza (ce!!?); oficial, 18 sunt inca de inchiriat. Cinema City cu 15 sali de proiectie a filmelor va fi deschis abia pe 28 aprilie, iar faimoasa legatura cu metroul fireste ca nu este gata. Termenul anuntat? Undeva la finele lui martie.

Si, dupa cum noteaza jurnalistii de la Capital de unde am preluat cifrele amintite, miercuri muncitorii inca lucrau la finisaje in Sun Plaza.

Dar, dupa cum scriam pe Facebook, ce bine ca Starbucks deschide aici o cafenea. Bravo baieti, aici in Berceni e publicul vostru, sa nu carecumva sa deschideti in centrul Bucurestiului un Starbucks - Lispcani gen - ca publicul business nu e in target, corect?

Si, iata un video care spune multe despre publicul Starbucks addict - imagini de la deschiderea usilor mall-ului Sun Plaza:

3 comentarii:

Mada spunea...

Din cate am inteles (dintr-un interviu acordat de tipul care se ocupa de Starbucks in Romania) strategia este deocamdata doar in mall-uri, inclusiv pentru anul acesta. Mai dureaza pana sa deschida si in centru, pentru ca asta inseamna o cafenea de sine-statatoare.
Si am mai retinut ca modelul lor de business le impune sa ramana macar 2 ani in locatia unde deschid, deci chiar daca vanzarea nu merge, nu inchid un Starbucks decat dupa 2 ani de la deschidere - a se vedea cel din Liberty Center, care e mereu gol, si probabil pierde bani cu fiecare bec aprins...

Ovidiu Draghia spunea...

Si eu citisem ceva similar, doar ca ma mira, tocmai dupa esecul din Liberty Center, ca au ramas fixati pe strategia asta. Plus ca sunt malluri si malluri ca sa vorbesc truisme: nu s-au gandit la calitatea publicului din Berceni, financiar vorbind?

Anonim spunea...

Nu vad de ce s-ar axa doar in malluri cand exista Starbucks in Victoriei in America House ... oricum ei nu au pus esecul din Liberty Center pe seama locatiei, cel putin nu in mod public, ci pe seama faptului ca nu avea terasa si ca nu se afla la intrarea in mall, terasa pe care au deschis-o ulterior. Oricum personal cred ca Sun Plaza va avea aceasi soarta cu Liberty Center ... mallurile in cartierele muncitoresti nu au perspectiva.